Senede birkere yaptığım bana rahmetli anneannemi hatırlatan Domates yemeği .Adına da nedense Nene yemeği derdi .Acaba dişi olmayan neneler kolay yedikleri için mi bu adı almıştı bilinmez .Bizim evde de favori bir yemek olduğu söylenemez , o yüzden yılda bir kere soframızı ziyaret eder nene yemeğimiz .Yemeklerimizin ayrı bir kültür hazinemiz olduğunu düşünenlerdenim .Gelecek kuşaklara bir şekilde aktarılmalı ,çocuklarımız da çocuklarına öğretmeli .Bu gidişle tüm dünya 30 yıl sonra aynı yemekleri yiyecek .Afrikanın küçük bir köyünde ki çocukta ,Türkiye deki çocuk hamburgeri ,pizzayı geleneksel yemekleri sanacak .Sanki anneleri anneanneleri ,cheeseburger yemiş ,spagettiyi bilirmiş gibi ,yemek kültürleri farklılıkları yok olacak . O yüzden bazı yemeklerimiz unutulmamalı ,arada pişirilmeli ,hafızalar kazınmalı .
Gelelim yapılışına ,
5 adet küp küp doğranmış domates
2 adet ince doğranmış biber
1 adet rendelenmiş soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağı
Yarım çay bardağı pirinç
100-150 gr kadar kıyma
karabiber,tuz ,kimyon
İlk olarak rendelenmiş soğanlar ,yağda kavrulur .İçerisine kıyma atılarak karıştırmaya ,kavrulmaya devam edilir .
Biberler ve domatesler ilave edilir kaynamaya başlayınca pirinç ve yaklaşık yarım çay bardağı sıcak su eklenir .Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir .Baharatları istenilen miktarda eklenerek sıcak servis yapılır.
Gelelim yapılışına ,
5 adet küp küp doğranmış domates
2 adet ince doğranmış biber
1 adet rendelenmiş soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağı
Yarım çay bardağı pirinç
100-150 gr kadar kıyma
karabiber,tuz ,kimyon
İlk olarak rendelenmiş soğanlar ,yağda kavrulur .İçerisine kıyma atılarak karıştırmaya ,kavrulmaya devam edilir .
Biberler ve domatesler ilave edilir kaynamaya başlayınca pirinç ve yaklaşık yarım çay bardağı sıcak su eklenir .Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir .Baharatları istenilen miktarda eklenerek sıcak servis yapılır.
ooo tam yaz yemeği olmuş canım...
YanıtlaSilellerine sağlık...
kocaman sevgiler...
sagol canim.baktimda sonradan fotograf kotu olmus.neyse bu seferlik boyle artik.
Silharika bir mevsim yemeği canım ellerine sağlık:)
YanıtlaSildiyet yapanlara da iyi bir alternatif olabilir.yagsiz,tuzsuz tabii.
SilELLERİNE SAĞLIK CANIM.
YanıtlaSilALDIM TABAĞI..
Off müthis güzel olmustur…Tam mevsimine göre…
YanıtlaSilBu arada resim ters mi ne???
evet canim yaa.bende sasi oldum bakarken.cepten yuklemistim farketmemisim.
SilÇok güzel bir yaz yemeği.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilmalzeme bileşimi, kaçınılmaz şekilde leziz.
YanıtlaSilgüzel olduğu aşikar =)
işte teknoloji de geçmişi geleceğe taşımamıza yardım ediyor, bu nedenle elimizdeki değerleri kayda almak çocuklarımızın çocukları için en önemli yatırım. Yemek harika gözüküyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSilNefis gözüküyor,elinize sağlık..
YanıtlaSilSizi tanidigima cok memnun oldum... Öncelikle komsuymusuz.. Ne güzel bir haber bu böyle.... Aramiz en fazla bir saat... Bu arada Almanya egitimlerimi evimde, iki kisilik gruplar halinde veriyorum. Ilgilenirseniz teacake@online.de adresime bir mail atmaniz yeterli... Sevgilerimle,
YanıtlaSilALMANYAYA HAYIRLI KANDİLLER...
YanıtlaSilCok güzel bir yaz yemegi olmus, ellerine saglik canim...Sevgilerimle....Bu arada bende Almanya dayim...:)
YanıtlaSilpirinci görmeden önce tam melemene benzetiyordum kiii pirinç değişik oldu ....nefis bir yemeğe benziyor...bizde bu blogları çocuklarımıza hatıra yazıyoruz işte.burdan görsün okusunlar.:)
YanıtlaSilBu sıcaklar için harika bir yemek olmuş ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilbenim anneanneminde böyle bir domates yemeği vardır,yeşil domatesden yapar,zeytinyağlı olur,O yapar biz yeriz.Senin tarifinde çok güzel ellerine sağlık.
YanıtlaSil