Karnabahar cok sevilen bir sebze degil en azindan ben kucukken nefret ederdim .Ne zaman evlendim hamile oldum ,sirf kendim icin degil karnimda ki bebis icin de sevmedigim yemekleri yeme vakti geldi.Sonra cocuklar olunca da sebzeler eksik olmadi mutfaktan.
Kis geldi mi sofralarimizi pirasalar ,karnibaharlar susluyor .Artik tadini sevdigim icin degisik sekillerde pisirmeye calisiyorum karnabahari da.Ama benim icin en cazip olan kizartmasi ,yanina sarmisakli yogurtla bayiliyorum.
Hem cok kolay hem de lezzetli olan kizartmaya gelince ,malzemeler;
-1 kucuk karnabahar
-2 yumurta
-3 yemek kasigi un
-tuz
-kizartma yagi
Ilk olarak karnabaharlar parcalara ayrilir .Tencere de kaynamakta olan suyun icine atilarak yaklasik bes dakika haslanir.Cok pismemesi gerekiyor yoksa ezilir.
Genisce bir suzgecin icine alinarak sulari suzulur .Soguyan karnabahar cicekleri once una daha sonra cirpilmis yumurtaya bulanir .Kizartma tavasini icine bol miktar da aycicek yagi konulur .Karnabahar cicekleri kizgin yaga atilir .Altin sarisi renk alana kadar her tarafi kizartilir.
Yanina sarmisakli yogurtla servis yapilir.Aksam yemeklerin de ,oglen atistirmaliklar da harika olur.
çok severim ellerine sağlık :)
YanıtlaSilçok severim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilSevgiyle kal.
Nednse karnıbaharı ben her haliyle çok severim... Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler
Evren
Gerçekten küçüklüğümüzde hatta gençliğimizde sanki inat ederek birçok yemeği yemezdik. Şimdi keşke yeseymişim diye düşünüyorum. Karnıbahar da bu konuda riskli bir yiyecektir ama ben şimdilerde çok seviyorum. Hele bu kızartması süper. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilkızartmasını ve yoğurtlusunu bende çok severim, ellerinize sağlık
YanıtlaSilPaylaşımlarınız harika ilgiyle takip ediyorum. Başarılar.
YanıtlaSilwww.remtamutfak.com