Soğuk kıs günlerinin vazgeçilmezidir çorbalar ,her gün ayrı bir çeşidini pişirip ,sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.Hele de kemik suyunun lezzetiyle birleşirse ,kokusu bile farklı olur çorbanızın .İlla da kemikli et kullanmanıza da gerek yok ,daha uygun fiyata kemik alarak ,pişirebilirsiniz çorbanızı.
- 1 kilo kemikli et veya kasabınızdan alacağınız temizlenmiş kemik
-3 yemek kaşığı yoğurt
-2 yemek kaşığı un
-1 yumurta sarısı
-yarım limon suyu
-yarım su bardağı şehriye
Kasaptan aldığımız ,yaklaşık 1 kilo kemikli eti düdüklü tencereye koyarak üzerini geçecek kadar su koyalım.
Düdüklünün kapağını kapatmadan ,bir taşım kaynatın ,üzerinde oluşan köpükleri alin.
Daha sonra düdüklünün kapağını kapatarak yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
Kemik sularını ayrı bir tencereye süzün.Yaklaşık 6 su bardağı kemik suyunuz oluyor.
Kemik suyunu aldığımız tencerenin içerisine şehriyeleri ilave ederek ,yaklaşık 7,8 dakika şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
Ayrı bir kapta terbiye malzemelerini karıştıralım.Yoğurt ,un ,yumurta sarısı ,limon suyunu çırpma teliyle ,çırpalım.
Bu karışımı yavaşça tencereye ilave edelim.
En sonunda tuzunu ilave ederek servis yapalım.
- 1 kilo kemikli et veya kasabınızdan alacağınız temizlenmiş kemik
-3 yemek kaşığı yoğurt
-2 yemek kaşığı un
-1 yumurta sarısı
-yarım limon suyu
-yarım su bardağı şehriye
Kasaptan aldığımız ,yaklaşık 1 kilo kemikli eti düdüklü tencereye koyarak üzerini geçecek kadar su koyalım.
Düdüklünün kapağını kapatmadan ,bir taşım kaynatın ,üzerinde oluşan köpükleri alin.
Daha sonra düdüklünün kapağını kapatarak yaklaşık 1 saat pişiriyoruz.
Kemik sularını ayrı bir tencereye süzün.Yaklaşık 6 su bardağı kemik suyunuz oluyor.
Kemik suyunu aldığımız tencerenin içerisine şehriyeleri ilave ederek ,yaklaşık 7,8 dakika şehriyeler yumuşayana kadar pişirelim.
Ayrı bir kapta terbiye malzemelerini karıştıralım.Yoğurt ,un ,yumurta sarısı ,limon suyunu çırpma teliyle ,çırpalım.
Bu karışımı yavaşça tencereye ilave edelim.
En sonunda tuzunu ilave ederek servis yapalım.
Yorumlar
Yorum Gönder