Bu tatlıyı ilk yediğimde çok sevdiğim Afyon kaymaklı Lokumuna benzetmiştim .
Tarifini aradım taradım bulamadım ,internet den başka bir tatlı denedim .Yine de istediğim gibi bir türlü olmadı .
Sonunda yine yeni den Nurdancığım yaptı ben yedim.Daha tatlıyı bitirmeden tarifi not ettim .Boğazım da lokmalar varken resimleri çektim .Ve işte tadı sultanlara layık ,hazineyi boşaltmayan ekonomik sultan lokumu .
-1 lt süt
-1 su bardağı un
-1 su bardağı şeker
-2 paket krem şanti
-1 su bardağı ceviz ( çok ince olmamalı)
-hindistan cevizi
-1 yemek kaşığı tereyağı
Süt ,un ve şeker bir tencereye alınarak iyice çırpılır.
Sürekli karıştırılarak kaynatılır.
Muhallebi koyulaşmaya başlayınca içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir.
Büyük boy fırın tepsisi ıslatılır ,üzerine muhallebi dökülür .Her tarafa eşit derecede yayılması sağlanır.
Muhallebi tepsi de iyice soğuduğun da çırpılmış krem şanti üzerine ilave edilir .
Bıçak yardımıyla krema iyice sürülür .
Ceviz kırıkları da tepsinin en üstüne ilave edilir.
Buzdolabına kaldırılarak en az 1 gece dinlendirilir.
Ertesi gün 5 x5 cm lik kareler halinde kesilir ,dikkatlice rulo yapılır .
Servis tabağına alınarak ,üzerine hindistan cevizi eklenir.
Tarifini aradım taradım bulamadım ,internet den başka bir tatlı denedim .Yine de istediğim gibi bir türlü olmadı .
Sonunda yine yeni den Nurdancığım yaptı ben yedim.Daha tatlıyı bitirmeden tarifi not ettim .Boğazım da lokmalar varken resimleri çektim .Ve işte tadı sultanlara layık ,hazineyi boşaltmayan ekonomik sultan lokumu .
-1 lt süt
-1 su bardağı un
-1 su bardağı şeker
-2 paket krem şanti
-1 su bardağı ceviz ( çok ince olmamalı)
-hindistan cevizi
-1 yemek kaşığı tereyağı
Süt ,un ve şeker bir tencereye alınarak iyice çırpılır.
Sürekli karıştırılarak kaynatılır.
Muhallebi koyulaşmaya başlayınca içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı eklenir.
Büyük boy fırın tepsisi ıslatılır ,üzerine muhallebi dökülür .Her tarafa eşit derecede yayılması sağlanır.
Muhallebi tepsi de iyice soğuduğun da çırpılmış krem şanti üzerine ilave edilir .
Bıçak yardımıyla krema iyice sürülür .
Ceviz kırıkları da tepsinin en üstüne ilave edilir.
Buzdolabına kaldırılarak en az 1 gece dinlendirilir.
Ertesi gün 5 x5 cm lik kareler halinde kesilir ,dikkatlice rulo yapılır .
Servis tabağına alınarak ,üzerine hindistan cevizi eklenir.
Tabaktakilerin hepsini de yiyebilirim:) Çokk severim.Arkadaşının ve senin ellerinize sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler...
Canim eline saglik olsun saraylara layik olmuş..
YanıtlaSilNefis cok güzel bir tarif ellerinize saglik
YanıtlaSiltatlıyla pek aram olmadığı halde, saray lokumundan yarım tepsi yiyebilirim =) tabak bulaştırmayalım lütfen!
YanıtlaSil