Son dilimi biraz önce ben yedim .Dün aksam itibarıyla pisen kekim bugün sabah bitmisti .Bir dilim daha olsa hic affetmem yerdim .
Bu mudur ?Valla budur .Bundan sonra blog sayfami kapatsam ,hep bu keki pişirsem yeridir .Saniyorum yapacagim hicbir kek bundan daha lezzetli olamaz .Tarif Seviminaskanasi blogundan .Ama ben bazi degisiklikler yaptım .İki gün sonra gelecek misafirim var ,aynisini bikmadan usanmadan birdaha yapacagim .
Malzemeleri,
-3 yumurta
-1 su bardagi toz Seker
-yarim su bardagi süt
-1 su bardağı erimis margarin
-3 dolu yemek kaşığı hindistan cevizi
-1 paket kabartma tozu
-2 su bardagi un
-1 limonun rendelenmis kabugu ve suyu
-1 portakalin rendelenmiş kabugu ve suyu
Toz Seker ve oda sıcaklığında ki yumurtalar mikserle çırpılır.
Icerisine eritilmis margarin ,süt ,eklenir .
Rendelenen limon ve portakalin kabugu ve sulari eklenir.
Un ,kabartma tozu ,hindistan cevizi ilave edilerek iyice karistirilir .
Ben kabartma tozu ekledikten sonra mikser kullanmiyorum .Tel cirpici ile iyice karistiriyorum .
Kolay cikmasi icin kek kalibinin altina yagli kagit serdim .
Ve ilk defa ögrendigim birseyi denedim .Kiminiz Günaydin diyebilir ama ben gercekten yeni ögrendim bunu .Firini önceden isitmamak gerekiyormus kek pisirirken !!!!!
Önceden firin isitilirsa kekin ici hamur kalabiliyormus .Ehh denemek lazimdi .Aynen öyle yaptim kaliba döktügüm kek hamurunu daha firin sogukken icine yerlestim .Firini 180 dereceye calistirdim .Firin isinana Kadar yavas yavas kabarmaya basladi .Yaklasik 30 dakika sonra pismisti .
Pistikten sonra firindan cikarttim ,soguduktan sonra kek kalibindan cikarip ,üzerine pudra sekeri serptim.Herkese afiyet olsun .
Kek nefis gorunuyor. Ben bu zamana kadar keklerimi hep on isitmali firina attim. Hic hamur kalma problemi yasamadim. Margarin yerine sivi yag kullanabiliriz sanirim. Eline emeginize saglik. Sevgi ve muhabbetle :)
YanıtlaSiloh eline sağlık afiyet olsun arkadaşım, e bize kalmamış:))son dilimi de yemişsin:))))şaka şaka ben zaten şekerli kek yerine tuzlu, peynirli maydanozlu kek tercih ediyorum artık yaşım yüzünden şekerli şeyler ağır geliyor ama arada böyle senin gibi harika kekler yapan olursa bir dilim tadıyorum:)
YanıtlaSilsevgilerimle canım
Görüntü muhteşem fotoya bakarken limon kokuları geliyor insana. Çok da güzel anlatmışsınız ellerinize sağlık.
YanıtlaSilerkek adam kek yapmaz derler ya :)
YanıtlaSildur bunu ben bi arkadaşımdan rica edeyiim :)
oleeeey.
YanıtlaSilhem limonlu hem portakallı bilmiyodum yaa.
not aldım.
yemheme veya halama filan yaptırayım.
:)
(o starbucks yazısı öykü ya kurgu yani, gerçek değil ki)
:)
Nefis bir tarif hic usenmeden kalkip yapacagim simdi:)) firinin isitilmamasi gerektigini bilmiyordum..guzel bir hafta sonu diliyorum bol yemeli:))
YanıtlaSilVallahi oyle guzel anlatmissin ki kalkip yapasim geldi su an . muhtesem bir goruntu ellerine saglik olsun canim..
YanıtlaSilBen de keklerimi hep ön ısıtmalı yaptım ve hiç hamur kalma gibi bir problem yaşamadım. Fırını aldığımda da özellikle tembih ettiler her yemekten önce max ayarda fırını ısıtmam gerekiyormuş yani benimki böyle en azından. Kek nefis görünüyor, ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler
Evren
Turkiyeye tasinin dükkan acalim yenge :) bende asci sayilirim kursuna gittim ya :))
YanıtlaSilO gun hemen denedim cok cok guzel oldu ve o gece bitti:) tarif hem kolsy hemde lezzetli idi. Tesekkurler..guzel hafta sonu olsun..
YanıtlaSilBayılırım limonlu, portakallı keke:)) Ellerine sağlık süper olmuş..iyi haftalar dilerim..
YanıtlaSilBen portakalı bütün halinde geçirip keke katıyorum oda çok güzel oluyor
YanıtlaSilEllerine sağlık sevgiler
http://durutarifler.blogspot.com.tr/2010/04/portakall-kek.html