Kim istemez ki baklavalar hazırlamayı ,yufkaları beş dakikada incecik açabilmeyi.Ama bizler teknolojinin ilerlediği mikserlerin,mutfak robotların devreye girdiği dönemlerde yetiştik .Belki de çalışan annelerin çocuklarıydık .Oysa eskiden öylemiydi ,Kızı istemeye gelecekleri zaman , kayınvalide müstakbel gelin kızın hamur açıp açmadığını kontrol ederlermiş .Hamuru ne kadar ince açarsa o kadar makbul olurmuş gelin adayı.Simdi ise tam tersi en becerikli kızlar değil ,en süslü püslüler revaçta.Artık genç kızlar deyim yerindeyse mutfağın yolunu bilmiyorlar .İşte onlara mutfağın yolunu öğretecek ,yapabilecekleri ,çikolata soslu kolay bir pasta..
-3 paket kakaolu bisküvi
-2 paket krem şanti
-1 su bardağı nescafe (soğuk)
-çikolata sos
-ceviz kırıkları (isteğe bağlı)
Bisküvileri kırarak genişçe bir karıştırma kabına alalım.
Kremşantiyi kutusunun üzerinde ki tarife göre hazırlayarak ,içerisine 1 su bardağı nescafeyi dökelim ve karıştıralım.
Bu karışımı bisküvilerin üzerine dökerek harmanlayalım.
Kare borcama yayarak ,üzerine hazır çikolata sosunu dökelim.
Aman dikkat parmakları yemeyelim!!!!
Yorumlar
Yorum Gönder