Tandır cok lezzetlidir ama herseferinde et lokantasina giderek yiyemeyiz ki .Benim gibi esiniz de eti cok seviyorsa artik ögrenmek mecbur olmustur.Kuzu tandira encok kuzu kol yakisiyor diger etlerle de denedim ama pek bir yavan oldu Tandir tadi olmadi.En iyisi kasabinizdan 1 kuzu kol alin iri parcalar halinde kestirin.
Malzemeler,
-1 kuzu kol
-1 kuru sogan (rendelenecek ve suyu süzülecek)
-Tane karabiber
-1 dis sarimsak
-tuz
-aycicek yagi
-1 fincan süt
Bir gece onceden etinizi dinlenmeye alin bunun icin 1 soganin suyunu,1 fincan sütü ,1 corba kasigi aycicek yagini ,parcalanmis 1 dis sogani ve tane karabiberi bir karistirma kabina alin.Etlerinizi bu sosun icerisine yatirarak, arada ters cevirin.Böylelikle sos etin heryerine temas edecek ve etiniz daha yumusak olacaktir.
Ertesi gün etleriniz sostan cikaralim .Ocagin altini acarak duduklu tencereyi ocagin ustune alalim .Tencereniz isinsin ,sicakken etleri icerisine koyalim.Cooooz sesini duydunuz mu ?Aman dikkat etlerin rengini karamel rengi yapalim derken yakmayalim.
Etleri diger taraflarina cevirelim.
Kenarda bekleyen sosun icerisindeki sarimsak ve karabiber tanelerini alarak tencereye ekleyelim. 1 su bardagi su koyarak etlerimiz yumusayana kadar kisik ateste iyice pisirelim.Daha sonra kemiklerinden kolayca ayrilan etlerimizi servis tabagina alalim .Yemegimizi sicakken hemen servis yaparsak etler yumusak oluyor.Yanina pilav guzel yakisiyor.

Malzemeler,
-1 kuzu kol
-1 kuru sogan (rendelenecek ve suyu süzülecek)
-Tane karabiber
-1 dis sarimsak
-tuz
-aycicek yagi
-1 fincan süt
Bir gece onceden etinizi dinlenmeye alin bunun icin 1 soganin suyunu,1 fincan sütü ,1 corba kasigi aycicek yagini ,parcalanmis 1 dis sogani ve tane karabiberi bir karistirma kabina alin.Etlerinizi bu sosun icerisine yatirarak, arada ters cevirin.Böylelikle sos etin heryerine temas edecek ve etiniz daha yumusak olacaktir.
Ertesi gün etleriniz sostan cikaralim .Ocagin altini acarak duduklu tencereyi ocagin ustune alalim .Tencereniz isinsin ,sicakken etleri icerisine koyalim.Cooooz sesini duydunuz mu ?Aman dikkat etlerin rengini karamel rengi yapalim derken yakmayalim.
Etleri diger taraflarina cevirelim.
Kenarda bekleyen sosun icerisindeki sarimsak ve karabiber tanelerini alarak tencereye ekleyelim. 1 su bardagi su koyarak etlerimiz yumusayana kadar kisik ateste iyice pisirelim.Daha sonra kemiklerinden kolayca ayrilan etlerimizi servis tabagina alalim .Yemegimizi sicakken hemen servis yaparsak etler yumusak oluyor.Yanina pilav guzel yakisiyor.
Yorumlar
Yorum Gönder