Almanya da yediğim hiçbir meyvenin hiçbir sebzenin tadı yok .Söylediğim bu cümlenin Türkiye´yi özlemekle veya milliyetçilik duygularının kabarmasıyla da uzaktan yakından hiç ilgisi yok.Marketler çesit çesit sebzelerle, tropikal meyvelerle dolu ;fiyatları da gayet uygun ama lezzetsiz.Gecen gün markette çok güzel armutlar gördüm ,dayanamayarak birkaç tane aldım.Ev de tadına baktığımız da ,yediğimizin ne olduğunu anlayamadık.Tatsız, tuzsuz, saman gibi tadı vardı.Nimete kusur bulunmaz ,Allah günah yazmasın ama .Sağlıksız ,lezzetsiz yiyecekleri bize yedirenlerin G DO lu ,hormonlu sebzeleri önümüze koyanlara ne demeli?
Özellikle Bursa da yaşarken haftada bir pazara giderdim ,ve köylülerin bahçesinden direk toplayıp sattığı ürünleri alırdım.Semizotu ,ıspanak ,kiraz herşey daha bir güzel kokardı.Mandalina ,mandalina gibiydi.Kirazdan bir ısırık aldığınız da oturup 1 kiloyu bitirebilirdiniz.
Bu da memleketten uzakta yaşamanın dezavantajı diyelim ,oturup taş yiyecek değiliz ya sevgili okurlar ,mecbur damak tadımızı biraz törpüleyerek amenna diyoruz sebzeye ,meyveye Almanya da.
Yaptığım araştırmalar da ,okuduğum kitaplar da marketten alınan dondurulmuş sebzelerinin ,meyvelerinin vitaminlerini kaybetmediğini öğrendim.Yıllarca dondurulmuş gıdalardan uzak durduktan sonra ,biraz lezzet yakalayabilmek ,biraz da vitamini yemeklerime katabilmek için ,arada dondurulmuş sebzeleri de deniyorum.İşte dondurulmuş sebzelerle yapılan ,kremalı tavuğumuz,
-500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti
-1 kutu küçük krema
- dondurulmuş karışık sebze paketi (Benim paketim 1000 kg ,yarısını kullandım.)içerisinde karnabahardan ,bezelyeye,brokoliye kadar değişik sebzeler vardı.
-yeteri kadar tuz
- yağ
Genişçe bir tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış tavuk etlerimizi ve alalım ,Biraz sıvı yağ damlatabilirsiniz.
Tavuk etlerini arada karıştırarak ,iyice pişirelim.Çatalı batırdığınız da tavuk etlerinin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.Etler iyice suyunu çekmeli.
Tencerenin içerisine dondurulmuş sebzeleri alalım. Ben buzunu açtırmadan direk tencerenin içerisine koydum ,kısık ateşte hafif pişirdim ,Zaten sebzeler çok küçük doğranmış olduğu için ,pişmeleri de uzun süre almıyor ,yaklaşık 15 -20 dakika da sebzeler pişiyor.
Sebzeleriniz piştiğin de kremayı ekleyip karıştırın ,5 dakika sonra ocağın altını kapatın.Biraz dinlenmesini bekleyin ,yemeğiniz servise hazır!!!
Yorumlar
Yorum Gönder