Eliniz de kalan haşlanmış patatesleri değerlendirmek için kolay bir fırsat .
Ben de birgün önce patatesli börek yapmıştım ve buzdolabım da iki tane patates haşlanmış olarak beni bekliyordu.Sonra bu tarif ortaya çıktı ,basit ,pratik ,beş çaylarınızı süsleyebilir ,sabah kahvaltısına çıkarabilirsiniz.
Malzemeler,
-2 adet bu yük haşlanmış patates
-1 kaşık mayonez
-1 kaşık süzme yoğurt
-nane
Haşlanmış patatesler çatalla iyice ezilir .
Mayonez ve yoğurt ,tuz ayrı kapta karıştırılır.
Ezilmiş patatesler içerisine eklenir.
Servis tabağına alınır .İstenirse üzerine nane serpilebilir.
Ben koymadım ama dereotunun da çok yakışacağını düşünüyorum .Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder