Evimizde en çok tercih ettiğimiz salata .Antibiyotik deposu soğanı çocuklara yedirmek için de iyi bir fırsat .Aslında en güzeli mor soğanla yapılanı ama ben bugün salatayı yemeklik kuru soğanla yaptım.
Bu soğan salatası en çok et yemeklerinin ,balığın ve arnavut ciğerinin yanına yakışır.
-2 adet kuru beyaz soğan veya kırmızı soğan
-1 yemek kaşığı sumak
-1 yemek kaşığı nar eksisi
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-tuz
-4,5 dal maydanoz
- çay kaşığının ucuyla kimyon
-yarim çay kaşığı kekik
-yarim çay kaşığı nane
Kuru soğanları soyup ,yıkayın ve piyazlık ince ince doğrayın.
Üzerine tuz serperek iyice ovun.
Maydanozları sumağı ekleyerek karıştırın.
Baharatları,nar ekşisini ve zeytinyağını ilave edin.
Servis tabağına alin,süsleyerek servis yapın .
Afiyet olsun.
Bu soğan salatası en çok et yemeklerinin ,balığın ve arnavut ciğerinin yanına yakışır.
-2 adet kuru beyaz soğan veya kırmızı soğan
-1 yemek kaşığı sumak
-1 yemek kaşığı nar eksisi
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-tuz
-4,5 dal maydanoz
- çay kaşığının ucuyla kimyon
-yarim çay kaşığı kekik
-yarim çay kaşığı nane
Kuru soğanları soyup ,yıkayın ve piyazlık ince ince doğrayın.
Üzerine tuz serperek iyice ovun.
Maydanozları sumağı ekleyerek karıştırın.
Baharatları,nar ekşisini ve zeytinyağını ilave edin.
Servis tabağına alin,süsleyerek servis yapın .
Afiyet olsun.
Balığın yaninda iyi gider.
YanıtlaSil