Bizim evin tarhanalarını ,kayınvalidem yapar .Sağolsun bizi ziyarete geldiğin de buralara kadar getirir ,Her seferinde havaalanında gümrük kontrolünde yakalanırmıyız acaba diye düşünürüz ama şükür şimdiye kadar olmadı böyle bir durum .Almanya`ya bavulunuzun içerisine yiyecek koyup getiremiyorsunuz.Yasak ,sansınız yaver gitmezse,anında çöpe atıyorlar ,güzelim tarhanaları ,peynirleri ,salçaları. Bizim tarhanalar sağsalim evimize geliyor ve bizi tüm kış idare ediyor.Bu tarif kayınvalidemin , Anadolunun her bölgesin de farklı bir tarhana bulmak mümkün.İsim hep ayni- tarhana- ama her yörede farklı farklı yapılıyor ,pişiriliyor.Tarifimiz Adapazarından.
-1 su bardağı tarhana(Toz halinde)
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 çorba kaşığı sıvıyağ
-yarım çorba kaşığı domates salçası
-yarım çorba kaşığı biber salçası
-bir parça nane
-yeterince tuz
Öncelikle bir kabin içerisine 1 bardak tarhana ve 1 bardak suyu koyup karıştıralım.Kenarda beklemeye alalım.Tarhana iyice eriyene kadar en az 15 dakika suyun içinde beklemeli
Tereyağını tencerede eriterek salçayı ekleyelim.
Yaklaşık 5 su bardağı su ilave edelim.
Su kaynamaya başlayınca ,ezilmiş tarhanayı tencereye alalım.Tuzunu koyalım
Yaklaşık 20 dakika , karıştırarak pişirelim.
İstenirseniz üzerine nane ilave edebilirsiniz.

-1 su bardağı tarhana(Toz halinde)
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 çorba kaşığı sıvıyağ
-yarım çorba kaşığı domates salçası
-yarım çorba kaşığı biber salçası
-bir parça nane
-yeterince tuz
Öncelikle bir kabin içerisine 1 bardak tarhana ve 1 bardak suyu koyup karıştıralım.Kenarda beklemeye alalım.Tarhana iyice eriyene kadar en az 15 dakika suyun içinde beklemeli
Tereyağını tencerede eriterek salçayı ekleyelim.
Yaklaşık 5 su bardağı su ilave edelim.
Su kaynamaya başlayınca ,ezilmiş tarhanayı tencereye alalım.Tuzunu koyalım
Yaklaşık 20 dakika , karıştırarak pişirelim.
İstenirseniz üzerine nane ilave edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder