Tavuk Suyuna Tel Şehriyeli Çorba

Hani vitamin deposu derler ya ,iste tam da bu corbadir.Gribin ,soguk alginliginin mesir  macunudur bu corba.Hastaysan ic ,hava soguksa ic.Yetmezse etrafindakilere de tabak tabak icir.Annemin ben kucuken bolca yaptigi ,uzerine de maydonoz koydugu lezzetli bir corbaydi. Iste tarifi;

Malzemeler,
-5 Bardak Tavuk suyu
-2 Cay Bardagi Tel sehriye
-1 Yemek kasigi salca
-2 Adet domates
-1 Yemek  kasigi tereyag
-1 Tatli kasigi tuz
-2 Corba kasigi un

Önce tavuk suyunu yapmakla ise baslayalim.

-Kasabinizdan alacaginiz  1 kg kadar corbalik tavuk parcalarini yikayip tencereye koyun.Uzerini 1 parmak asacak kadar soguk su ilave edip yuksek ateste  bir tasim kaynatin.Atesi kisin.

-Tencerenin uzerinde duran kopukleri alip atin.

-Tencerenin icerisine havuc,kereviz,bir adet karanfil saplanmis sogan,maydonoz ekleyin.

-Ocaginizin altini kisip  tavuklar iyice yumusayincaya kadar  yaklasik bir saat pisirin.Uzerinde  olusan kopükleri alip atmayi unutmayin.

-Daha sonra  tel suzgecle suzun.Zamandan tasarruf yapmak icin biraz fazla yaparsaniz,tavuk suyunuzu kucuk saklama kaplarina koyarak buzluga  kaldirabilirsiniz.Böylece her ihtiyaciniz oldugunda elinizin altinta hazir tavuk suyunuz olacaktir.Boylece icerisinde ne oldugu belirsiz tavuk bulyonlar kullanmadan saglikli tavuk suyuna corbalar yapabilirsiniz.

Gelelim corbamiza,

Tencereye un ve tereyagimizi alarak kisik ateste kavuralim.Icerisine salca ve rendelenmis domateslerimizi de ilave edelim.Daha önceden hazirladigimiz 5 bardak tavuk suyumuzuda tencereye koyalim.Karistiralim.Kaynamaya baslayinca  icerisine arpa sehriyeleri koyalim.Tuzunu da ekleyerek yaklasik 10 dakika pisirmeye devam edelim.Servis yaparken kaselerin uzerine ince kiyilmis maydonoz ilave edebilirsiniz.Evimizin ufakligi maydonoz yemedigi icin simdilik onun corbasina eklemiyorum .Ama azimle herseferin de soruyorum´´Uzerine yesil sus yapalim mi annecim?´´


Yorumlar