Kuzu etinin kokusu kimine ağır gelse de ,lezzeti daha farklı.Terbiyeli pişirildiğin de kokusu biraz daha az fark ediliyor.Etin tadını seven ama kokusunu ağır bulanlara uygun tarif.
Gerekli olan malzemeler,
-1 kg kuzu kol
-2 adet soğan
-2 adet patates
-2 adet havuç
-Tuz
-Karabiber
Terbiyesi için
-1 yumurta sarisi
-1 limon suyu
Kuzu kollarınızı kasapta kucuk parçalar halinde kestirin.
Etleri tencereye koyarak 1 cay bardağı su ekleyin.
Etlerinizi yumuşayana kadar arada karıştırarak pişirin.
İri doğranmış soğan,havuç ,patatesi tencereye alabilirsiniz.
Tuz ve karabiberi ilave edelim.
Suyu azaldıysa 1 çay bardağı daha su ilave edebiliriz.
Terbiyesi için ,yumurta sarisi ve limon suyunu iyice çırpalım.Hazırlanan terbiyeyi yavaşça tencereye karıştırarak koyalım.
Ocağın altınıkapatalım.Yanında sıcak bulgur pilavıyla servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder