İster pazar kahvaltılarınızda isterseniz akşam yemeklerinde yapabileceğiniz bir yemek .Benim dolapları karıştırıp bulduğum sebzeler aşağıdaki gibiydi .Ama siz arzu ederseniz eklemeler yapabilirsiniz.Acemilik günlerimde okuduğum tariflerin birebir aynısını yapmaya çalışırdım.tarifin içerisinde 10 çeşit sebze varsa ,birtaneside benim evimde bulunmuyorsa yapamazdım o yemeği .Ne yapar eder bekler ,malzemeler tamamlanınca yapardım yemeğimi.Siz siz olun yaratıcılığınızı kullanın mutfakta .AZICIKTA SEVGİ ATIN YEMEKLERİNİZİN İÇERİSİNE .
2 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
1 kaç tane fasulye
1 patates
200 gr sucuk
kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı sıvı yağı
Beşamel sos malzemeler,
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
tuz
Beşamel sos yapmak için,
Ayrı bir tavada tereyağını eritip kokusu çıkana kadar unu kavuralım.
Daha sonra sütünü azar azar ilave edelim.
İyice çırpalım eğer tortu kalırsa blendırdan geçirebiliriz.
En son tuzunu ilave ederek ocaktan alalım .
Havuç ve patatesi tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım.İlk olarak tavaya yağı koyarak içine havuçları alalım .Biraz sotelendikten sonra içerisine patatesleri koyalım.Daha iri doğranmış fasulyeleri ve en son olaraksa bezelyeleri ekleyelim .Sebzeler biraz diri kalmalı.Ocağın altını kapatalım.
Sucuklarda küçük doğradıktan sonra sebzelerle ve beşamel sosla karıştıralım.
Fırın tabağına alarak 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim .Son 10 dakikasın da fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edelim.
Afiyet olsun.
2 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
1 kaç tane fasulye
1 patates
200 gr sucuk
kaşar peyniri rendesi
1 çorba kaşığı sıvı yağı
Beşamel sos malzemeler,
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
tuz
Beşamel sos yapmak için,
Ayrı bir tavada tereyağını eritip kokusu çıkana kadar unu kavuralım.
Daha sonra sütünü azar azar ilave edelim.
İyice çırpalım eğer tortu kalırsa blendırdan geçirebiliriz.
En son tuzunu ilave ederek ocaktan alalım .
Havuç ve patatesi tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım.İlk olarak tavaya yağı koyarak içine havuçları alalım .Biraz sotelendikten sonra içerisine patatesleri koyalım.Daha iri doğranmış fasulyeleri ve en son olaraksa bezelyeleri ekleyelim .Sebzeler biraz diri kalmalı.Ocağın altını kapatalım.
Sucuklarda küçük doğradıktan sonra sebzelerle ve beşamel sosla karıştıralım.
Fırın tabağına alarak 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirelim .Son 10 dakikasın da fırından çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edelim.
Afiyet olsun.
ellerine sağlık canım..sevgiyle kal..mutlu huzurlu bir hafta geçirmeni dilerim:))
YanıtlaSilbende aksine tarifleri birebir uygulayamam....:))
YanıtlaSilellerine sağlık.yemeğin değişik bir tarif...beşamel soslu yemekleri çok sık yapmadığım için farklı geldi tarifin..:)
BEN GELDİM CANIM
YanıtlaSilMMMM ELLERİNE SAĞLIK
:))