Acemi bir blogger olarak ,farklı bir dünyanın kapıları da önüme açılmış oldu .Sevgili okuyucular ,blog dünyasının inceliklerinden bahsetmek istiyorum size .Ne yaman bir çelişkidir ne zorlu bir süreçtir blog yazmak .
1-´´Aman ne var ki bildiğimiz yemekler ,ne gerek var tarifini yazmaya ´´demeyeceksin .İlla ki yazacaksın tarifleri ,cacık bile yapamayan yeni evli hanımlar var .Evlendiğin zamanları hatırla -özgür tatlar-
2-Ben zaten kızıma hatıra olsun diye blog yazıyorum ,diyerek sitesin de100 tane farklı ürünün 5555 kere reklamını yapan bloggerlardan uzak duracaksın.
3-Cevap bile yazmayan ,okuyucularını dikkate almadığını gösteren burnu büyük bloggerların sayfalarına bir daha uğramayacaksın.
4-Değişik tarifleri ,gönülden yazıp sevgiyle gönderen fedakar blogger yazarlarını tebrik edip alınlarından öpeceksin.
5-İlla ki güzel resim çekecek ve yayınlayacaksın.Resimler güzel olunca nasıl da iştahımız açılıyor ,klavyeye adeta yapışıyoruz .Ben bu kısmı öğrenme aşamasındayım henüz :))Ancak cep telefonuyla resimleri çekip gönderebiliyorum.
6-Güzel Türkçemizi ,güzel kullanacaksın .Ama benim gibi Türkçe klavyesi olamayanlar için öyle zor bir durum ki ..Her bir c yi Ç yapmak 5 dakikaya mal oluyor .Almanca klavyeyi Türkçeye çeviriyorum Sonra sevgili -ç-harfini başka bir harfin altın da saklanmış buluyorum ve tekrar Almanca yazı sistemine klavyemi çeviriyorum.
İşte benim blog dünyasından şimdilik öğrendiklerim ama bir kısmını hala yapamıyorum ve blog yazmanın göründüğünden daha da zor olduğunu anlıyorum.
Bu işi yıllardır yapan blogger yazarlarını ,saatlerce uğraşıp yeni yemekler yapan ,hiç üşenmeyip eniyi pozu yakalayıp resimlerini çeken ,okuyucularına cevap yazan tüm blogger arkadaşlarıma
gönül dolusu sevgiler gönderiyorum özgürtatlatdan.
Simdi gelelim kavurmamıza....
Kavurma, bayram sabahlarının vazgeçilmezidir.Pazar sabahları ailenizle yapacağınız uzun kahvaltılar da masanızın başköşesini süsleyecektir.Aslında kavurma kuyruk yağıyla yapılır.Ama benim Almanya da kuyruk yağini bulamam mümkün olmuyor.Arıyorum, tarıyorum ama maalesef buralar da satışı yasakmış.Artık Turkiye´ ye gittiğim de bavuluma saklayıp getirmeyi düşünüyorum.
-1 kilo dana eti
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 kuru soğan
-tuz
-karabiber
-kekik
Önce etlerdeki sinirleri temizleyin.Küçük küçük doğrayın.
Sıvıyağı tencereye alarak eti üzerine ekleyin.
Etlerin icerisine bir soğan tüm olarak konur.
Etler suyunu salana kadar kavrulur.
Ocağın altı iyice kısılır ve yaklaşık 1 saat kısık ateşte pisirilir.
Arada tencere sallanarak etlerin tencereye yapismasi engellenir.
Kavurma piştikten sonra tuz,karabiber ve kekik eklenir.
Pilavla servis yapılır.
-Kavurmanızın tuzunu en son atarsanız ,etleriniz daha yumuşak olur.
1-´´Aman ne var ki bildiğimiz yemekler ,ne gerek var tarifini yazmaya ´´demeyeceksin .İlla ki yazacaksın tarifleri ,cacık bile yapamayan yeni evli hanımlar var .Evlendiğin zamanları hatırla -özgür tatlar-
2-Ben zaten kızıma hatıra olsun diye blog yazıyorum ,diyerek sitesin de100 tane farklı ürünün 5555 kere reklamını yapan bloggerlardan uzak duracaksın.
3-Cevap bile yazmayan ,okuyucularını dikkate almadığını gösteren burnu büyük bloggerların sayfalarına bir daha uğramayacaksın.
4-Değişik tarifleri ,gönülden yazıp sevgiyle gönderen fedakar blogger yazarlarını tebrik edip alınlarından öpeceksin.
5-İlla ki güzel resim çekecek ve yayınlayacaksın.Resimler güzel olunca nasıl da iştahımız açılıyor ,klavyeye adeta yapışıyoruz .Ben bu kısmı öğrenme aşamasındayım henüz :))Ancak cep telefonuyla resimleri çekip gönderebiliyorum.
6-Güzel Türkçemizi ,güzel kullanacaksın .Ama benim gibi Türkçe klavyesi olamayanlar için öyle zor bir durum ki ..Her bir c yi Ç yapmak 5 dakikaya mal oluyor .Almanca klavyeyi Türkçeye çeviriyorum Sonra sevgili -ç-harfini başka bir harfin altın da saklanmış buluyorum ve tekrar Almanca yazı sistemine klavyemi çeviriyorum.
İşte benim blog dünyasından şimdilik öğrendiklerim ama bir kısmını hala yapamıyorum ve blog yazmanın göründüğünden daha da zor olduğunu anlıyorum.
Bu işi yıllardır yapan blogger yazarlarını ,saatlerce uğraşıp yeni yemekler yapan ,hiç üşenmeyip eniyi pozu yakalayıp resimlerini çeken ,okuyucularına cevap yazan tüm blogger arkadaşlarıma
gönül dolusu sevgiler gönderiyorum özgürtatlatdan.
Simdi gelelim kavurmamıza....
Kavurma, bayram sabahlarının vazgeçilmezidir.Pazar sabahları ailenizle yapacağınız uzun kahvaltılar da masanızın başköşesini süsleyecektir.Aslında kavurma kuyruk yağıyla yapılır.Ama benim Almanya da kuyruk yağini bulamam mümkün olmuyor.Arıyorum, tarıyorum ama maalesef buralar da satışı yasakmış.Artık Turkiye´ ye gittiğim de bavuluma saklayıp getirmeyi düşünüyorum.
-1 kilo dana eti
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 kuru soğan
-tuz
-karabiber
-kekik
Önce etlerdeki sinirleri temizleyin.Küçük küçük doğrayın.
Sıvıyağı tencereye alarak eti üzerine ekleyin.
Etlerin icerisine bir soğan tüm olarak konur.
Etler suyunu salana kadar kavrulur.
Ocağın altı iyice kısılır ve yaklaşık 1 saat kısık ateşte pisirilir.
Arada tencere sallanarak etlerin tencereye yapismasi engellenir.
Kavurma piştikten sonra tuz,karabiber ve kekik eklenir.
Pilavla servis yapılır.
-Kavurmanızın tuzunu en son atarsanız ,etleriniz daha yumuşak olur.
máy chạy bộ điện bàn bóng bàn
YanıtlaSil