Mücvere bayılırım hele de sıcak yaz günlerinde ağır ,yağlı mücvere asla -hayır -diyemem .
Yemek sitesi hazırlıyorum ,sizlerle tarifler paylaşıyorum ama itiraf etmem gerekir ki ben yiyip yiyip kilo almayanlardanım .Daha sonra alamayanlardanım .Arkadaşlarım bu duruma sinir olsa da hayatim da hiç rejim yapmadım .Hep yağlı yedim ,börekleri lupplattım ama kilo alamadım.
Ben ise tam tersi kilolu olmak isterdim ,bence kilo bayanlara yakışıyor .Balık etli olmak isterdim doğrusu.
O yüzden daha çok yağlı yiyorum ,hamur işleri tüketiyorum .Belki bir 5 kilo alabilirim diyerek.
Bu bol yağlı mücver de benim öğlen menümü süsledi.
-iki adet kabak
-1 adet iri havuç
-yaklaşık küçük bir cay bardağı un
-1 yumurta
-yarim cay kaşığı karbonat
-tuz
-karabiber
-nane
-yaklaşık bir cay bardağı süt
-kızartmak için yağ
Havuç ve kabaklarımızı rendeliyoruz.
Genişçe bir kabın içerisine alarak ,yumurtayı unu ,ilave ediyoruz .Çatalla iyice karıştırıyoruz.
Baharatını ,tuzunu ,karbonatını ,sütünü ekliyoruz .Boza kıvamından biraz daha katı kıvamlı olmalı.Yaklaşık 15 dakika kenarda bekletiyoruz.
Genişçe bir teflon tavaya yağı koyarak ,yağımızı kızdırıyoruz.
Kaşık yardımıyla mücverimizden alarak kızgın yağa birer kaşık ,birer kaşık aralıklı olarak döküyoruz.Bir tarafı iyice pisince diğer tarafına çevirip kızartıyoruz .Eğer pişmeden öbür yüzünü çevirmeye çalışırsanız ,mücveriniz yağın için de dağılır .O yüzden bir yüzünü kızartıp ,diger yüzünü çevirin.
Afiyet olsun herkese .

Yorumlar
Yorum Gönder