İrmik helvasını eşim çok sever ve çok güzel de yapar .Hamileliklerim de ben aş ermedim ,eşim aş erdi .Gecenin bir vakti hamarat yeni gelin gibi hiç üşenmeden kalkar ,İrmik helvası kavururdu.
Sonunda o benim yerime kilo aldı ,ben çocukları doğurdum.
Becerikli kocam uzun zaman sonra yine irmik helvası krizine girdi ve akşam saat 10 da mutfağın kapısını kapatarak helvasıyla baş başa kaldı .Bir anda tüm evimizi kavrulan irmiğin kokusu kapladı .Tarif ve pişirmesi eşimden ,fotoğraflarda kızımdan.Ben ise hem helvamı yedim hem de blogumda bu satırları sizlerle paylaştım.
-2 su bardağı irmik
- yarım paket tereyağı
-1.5 su bardağı toz şeker
-3 su bardağı süt
-yarım kahve fincanı çam fıstığı
Tencereye tereyağını koyarak ,iyice kızdırın.
İçerisine çam fıstığını ekleyerek kavurun.
İrmiği içine katarak kısık ateşte yaklaşık yarım saat karıştırarak kavurun.
Bu aşamada irmiğin fazla yanmadan rengi koyulaşmadan kavrulması gerekiyor.
İçerisine sütü katarak tekrar karıştırın.
Daha sonra şekeri ilave edin .Tencerenin kapağını yarım kapatarak kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar demlendirin.
Tencereyi ocaktan alarak ,tezgahta yarım saat dinlendirdikten sonra iyice karıştırıp servis yapılabilir.
NOT,
- Bizim gibi, gecenin bir vakti mutfağınızda çam fıstığı bulamazsanız irmik helvanızı ,çam fıstıksız yapsanız da olur.
-Kalın irmik kullansanız daha iyi olur .Biz de maalesef o da yoktu.
-Arzu edersiniz üzerine tarçın da ilave ebilirsiniz.
TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM CANIM
YanıtlaSilBİZİM EVİN FAVORİSİ SENİNKİDE 10 NUMARA
ELLERİNE SAĞLIK CANIM
:))
şanslısın şekerim hamarat bir eşin var ne güzel:))
YanıtlaSilbizdede sevilir ve sık sık yapılır
eşinin ellerine sağlık size afiyetolsun canım
ne güzelmiş yaaa...benim eşimde yapsa çok sevinirim yani:))))))ellerine sağlık eşinin,kızının ve senin:)
YanıtlaSildisalciğim pek öyle göründüğü gibi degil durum.o yaptıkca ben temizliyorum arkasından ..ama lezzetli yaptığını da itiraf etmem gerek .sen de iki gün grip oldum hasta oldum diye yat ,eşini mutfağa mecbur et biraz...
Sil