Pazar günü Lübnanlı arkadaşımın evine bruncha davetliydik .Annesi Lübnan´dan getirdiği malzemelerle bize harika bir pazar kahvaltısı hazırlamıştı. Kahvaltıdan öte aksam yemeği gibiydi .Lübnan köftesinden ,Lübnan usulü menemene kadar değişik lezzetler vardı .Hele ki o humus ...Üstü bol zeytinyağlı ,kıvamı tam yerin de .Ben yemeklere öyle bir daldım ki tatlı dışında fotoğraf çekmeyi akil edemedim.Üzgünüm !!!
Arap mutfağına bayılırım tam bizim damak tadımıza göre ...Bulguru yemeklerinde bolca kullanıyorlar ,şerbetli tatlıları ,baklavaları harika .
Arkadaşımın annesi -Lübnan Geceleri - tatlısını yaptı .Bizim irmik tatlısından çok daha lezzetli olduğunu söylemem gerek .Hele de o gül şerbeti ,tatlıya çok ayrı bir lezzet vermişti .
-1 lt süt
-1 su bardağı irmik
-Yarim cay bardağı badem içi
-Yarim cay bardağı antep fıstığı
-Yarim cay bardağı ceviz ici
-Hindistan cevizi
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 adet muz
-Krem şanti
Şerbeti için
-1 su bardağı seker
-yarim su bardağı su
-yaklaşık 2 yemek kaşığı gülsuyu
1 Lt süte 1 su bardağı irmik ekleniyor.Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak pişirilir .İrmikler pişmeli ve koyu bir kıvam da olmalı.Tereyağını ekleyerek tekrar karıştırılır.
Servis yapacağınız bir kaba yada borcama dökerek ,soğumasını beklenir.
Krem santi paketinin üzerinde ki tarife göre hazırlanır.
Halka seklin de kesilen muzlar irmiğin üzerine döşeyerek , üzerine krem santi üzerine dökülür.
Borcamın üzeri badem ,ceviz ici ,antep fıstıklarıyla süslenir.
Tatlı tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerine gülsulu şerbet dökülür .
Tatlının içerisin de şeker olmadığı için biz tabağımızın üzerine şerbetten bolca döktük .
Özellikle gülsuyu şerbeti ,akıcı bir bal kıvamındaydı ,ve tek başına da kaşık kaşık yenebilecek kadar lezzetliydi.
Arap mutfağına bayılırım tam bizim damak tadımıza göre ...Bulguru yemeklerinde bolca kullanıyorlar ,şerbetli tatlıları ,baklavaları harika .
Arkadaşımın annesi -Lübnan Geceleri - tatlısını yaptı .Bizim irmik tatlısından çok daha lezzetli olduğunu söylemem gerek .Hele de o gül şerbeti ,tatlıya çok ayrı bir lezzet vermişti .
-1 lt süt
-1 su bardağı irmik
-Yarim cay bardağı badem içi
-Yarim cay bardağı antep fıstığı
-Yarim cay bardağı ceviz ici
-Hindistan cevizi
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2 adet muz
-Krem şanti
Şerbeti için
-1 su bardağı seker
-yarim su bardağı su
-yaklaşık 2 yemek kaşığı gülsuyu
1 Lt süte 1 su bardağı irmik ekleniyor.Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırılarak pişirilir .İrmikler pişmeli ve koyu bir kıvam da olmalı.Tereyağını ekleyerek tekrar karıştırılır.
Servis yapacağınız bir kaba yada borcama dökerek ,soğumasını beklenir.
Krem santi paketinin üzerinde ki tarife göre hazırlanır.
Halka seklin de kesilen muzlar irmiğin üzerine döşeyerek , üzerine krem santi üzerine dökülür.
Borcamın üzeri badem ,ceviz ici ,antep fıstıklarıyla süslenir.
Tatlı tabaklara servis yapıldıktan sonra üzerine gülsulu şerbet dökülür .
Tatlının içerisin de şeker olmadığı için biz tabağımızın üzerine şerbetten bolca döktük .
Özellikle gülsuyu şerbeti ,akıcı bir bal kıvamındaydı ,ve tek başına da kaşık kaşık yenebilecek kadar lezzetliydi.
Yorumlar
Yorum Gönder