Ağustos ayın da küçük kızım ilkokula baslanacak , bizi şimdiden telaşı aldı .Almanya ya taşındığımız da 8 aylık bir bebekti ,kreşe gittiğin de Almanca tek kelime anlamayan yabancı bir çocuktu.
Artık hayatında yeni bir sayfa açılacak ,yeni arkadaşlıklar ,belki de ömür boyu sürecek dostluklara adım atacak ..
Aynı sınıfa başlanacak olan Ukraynalı arkadaşı annesiyle beraber bize geldi .Hem tanışmak amacıyla hem de çocuklar beraber vakit geçirsin diye misafirlerimizi davet ettik .İki ufaklık çok güzel anlaştılar ,biz anneler muhabbet ederken onlar da yeni arkadaşlıklarına başladılar.
Sahlepli kadayıfı misafirlerim için yaptım .Sanırım onların damak tadına göre farklıydı .Kadayıfı bilmiyorlardı ,sahlepi hiç denememişlerdi. Tarifimiz için gerekli malzemeler,
Muhallebisi için.
1 lt süt
1 su bardağı toz seker
4 çorba kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı margarin
1 vanilya
1 tepeleme dolu yemek kaşığı salep
Kadayıfı için,
300 gr tel kadayıf
4 çorba kaşığı toz şeker
1 fincan sıvı yağ
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
Kadayıfı genişçe bir kabın içerisine koyarak tel tel ayırın.Bu kısmı kızım yaptı.
Tencereye kadayıfı koyarak yağını ve şekerini ekleyelim ve kavurmaya başlayalım .Sürekli karıştırarak kavuralım.
Muhallebisi için vanilya ve salep hariç tüm malzemeleri koyalım karıştırarak pişirelim.Kaynadıktan sonra salebini ve vanilyasını ekleyerek altını kapatalım.Topak topak olmaması için mikserden geçirelim.
Borcama kavrulmuş kadayıflarımızın yarısını dökelim ,üzerine muhallebisini koyalım.Daha sonra kalan kadayıfları ekleyelim.
Tatlımızı dolapta birkaç saat dinlendiriyoruz .Herkese iyi hafta sonları ...
ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim..her zama beklerim..ellerinize sağlık..sevgiyle kalın:))
YanıtlaSil