Buhara Pilavı

Bugünler de telaşımız çok .Eşimi taa dünyanın bir ucuna yolladım .İş için .Almanyadan Çin'e gitti  bir haftalığına .Yakın ülkelere kısa süreli iş gezisine gitmesine alıştık da ,Çin ayrı bir gezegen gibi geldi bana .Bir de akşam "Sibirya Treni "isimli bir film seyrettim ,ondan sonra bende uykum kalmadı .Dil ayrı ,din ayrı ,yemek ayrı ,,,Takvimleri bile farklı çinlilerin .

Eşim geldikten sonra yorumlarını,beğenip beğenmediğini ayrıca yazarım.16 saat  gidiş 16 saat dönüş 3 günü uçakta geçecek garibimin.Gitmeden önce kayınvalidem oğluna çok sevdiği "Buhara Pilavı"ndan yaptı .Oğluşu oralara gitmeden iyice yesin karnını doyursun diye .Kaç yaşına gelirse gelsin annne önce oğlunun sağlığını düşünüyor işte .Annemin yaptığı Buhar pilavı ve tarifi .

Malzemeler
-yarım kilo kuzu kuşbaşı et
-2 su bardağı pirinç
-1 orta boy soğan
-1 tatlı kaşığı yenibahar
-1 çay kaşığı karabiber
-2 yemek kaşığı tereyağı

İlk olarak tencereye 3 su bardağı   su koyarak etleri haşlayalım yumuşakcık olmasını sağlayalım.Daha sonra suyunu süzerek ayıralım.Soğanı yemeklik dograyalım tereyağını da tencereye alarak etlerle beraber kavuralım.
Sıcak su da ıslatıp beklettiğimiz pirinci,kavrulmuş etlerin üzerine düzgün birşekilde  ilave edelim.
2,5 bardak etsuyunu ve baharatları   pirinçlerin üzerine koyalım .Pilavı hiç karıştırmadan pişirelim.Demlendikten sonra servis tabağına ters çevirerek servis yapalım.Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. ellerine sağlık canım çok severim buhara pilavını,keyifli pazarlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanada bol kahkahali,mutlu,saglikli haftasonlari,,

      Sil
  2. Kimbilir nasil nefistir bu pilav..Afiyet olsun...sevgiler

    YanıtlaSil
  3. pilav harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  4. Nefis bir pilav olmuş, elleinize sağlık, sevgiler Pırıl.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder