Denenmiş tarifleri yapmak her zaman daha garanti oluyor .Hele de daha önceden yediyseniz ,tadını da biliyorsanız ,ilk yaptığınız pastaların ,böreklerin tutması kesinleşiyor .O yüzden gittiğim misafirliklerde ,arkadaşlarımda yiyip de beğendiğim tüm tarifleri anında toplarım .Kenara köşeye not ederim ,ilk fırsatta da denerim .
Kruvasan poğaçayı yine bir arkadaşım yaptı ,evime kadar da koca bir tabak getirdi ,Çocuklar da tadına bayıldı .Tarif defterime de-Ayşe'nin Poğaçası - olarak kaydettim.
Bloga yazarken de tadından ve görüntüsünden ötürü adı -Kruvasan Poğaça -oluverdi.
Lezzetli kruvasan poğaçanın malzemeleri,
-2 büyük su bardağı süt (Ilık)
-1,5 bardak sıvı yağı
-2 paket yaş maya
-4 yumurta(2 sarısı dışına sürülmek için ayrılacak)
-3 yemek kaşığı şeker
-1,5 tatlı kaşığı tuz
-Aldığı kadar un (yaklaşık 1,5 kg un)
İç malzemesi için
-300 gr peynir
-yarım kangal sucuk
-1 fincan süt
İlk olarak mayayı hazırlamak gerek,Bunun için de ılık sütün içerisine mayayı elimizle eziyoruz.şekeri tuzu ilave ederek karıştırma kabının içerisinde bekletiyoruz.Mayalanma süreci içerisinde mayayı çok hareket ettirmemek gerekiyor .Karıştırma kabınızı bir yerde yaklaşık yarım saat sabit bırakabilirsiniz.
İçerisine unu katarak ,hamuru iyice yoğuruyoruz.Hamur yumuşak bir kıvamda olmalı .
Hamuru 5 eşit parçaya bölüyoruz ve yuvarlıyoruz.Üzerine nemli bez örterek yaklaşık 15 dakika daha bekletiyoruz.
İçerisi için beyaz peynir ,sucuk ve yumurta içlerini iyice karıştırıyoruz .1 fincan kadar da süt ilave edilebilir .
Bezeyi merdaneyle açıyoruz ,yemek tabağından daha da büyük olmalı .(Ne kadar büyük açabilirseniz poğaçalarınız daha güzel olacaktır )
8 eşit parçaya bölüyoruz ,içerlerine iç malzemeden koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyoruz .İç malzemenin kenarlardan taşmaması için uçlarını içine katlayabilirsiniz.
Diğer bezeler için de aynı işlemi yapıyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek ,yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz . Kruvasanın uç kısmını alta gelecek şekilde tepsiye koymak gerekiyor .
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun herkese.
Kruvasan poğaçayı yine bir arkadaşım yaptı ,evime kadar da koca bir tabak getirdi ,Çocuklar da tadına bayıldı .Tarif defterime de-Ayşe'nin Poğaçası - olarak kaydettim.
Bloga yazarken de tadından ve görüntüsünden ötürü adı -Kruvasan Poğaça -oluverdi.
Lezzetli kruvasan poğaçanın malzemeleri,
-2 büyük su bardağı süt (Ilık)
-1,5 bardak sıvı yağı
-2 paket yaş maya
-4 yumurta(2 sarısı dışına sürülmek için ayrılacak)
-3 yemek kaşığı şeker
-1,5 tatlı kaşığı tuz
-Aldığı kadar un (yaklaşık 1,5 kg un)
İç malzemesi için
-300 gr peynir
-yarım kangal sucuk
-1 fincan süt
İlk olarak mayayı hazırlamak gerek,Bunun için de ılık sütün içerisine mayayı elimizle eziyoruz.şekeri tuzu ilave ederek karıştırma kabının içerisinde bekletiyoruz.Mayalanma süreci içerisinde mayayı çok hareket ettirmemek gerekiyor .Karıştırma kabınızı bir yerde yaklaşık yarım saat sabit bırakabilirsiniz.
İçerisine unu katarak ,hamuru iyice yoğuruyoruz.Hamur yumuşak bir kıvamda olmalı .
Hamuru 5 eşit parçaya bölüyoruz ve yuvarlıyoruz.Üzerine nemli bez örterek yaklaşık 15 dakika daha bekletiyoruz.
İçerisi için beyaz peynir ,sucuk ve yumurta içlerini iyice karıştırıyoruz .1 fincan kadar da süt ilave edilebilir .
Bezeyi merdaneyle açıyoruz ,yemek tabağından daha da büyük olmalı .(Ne kadar büyük açabilirseniz poğaçalarınız daha güzel olacaktır )
8 eşit parçaya bölüyoruz ,içerlerine iç malzemeden koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyoruz .İç malzemenin kenarlardan taşmaması için uçlarını içine katlayabilirsiniz.
Diğer bezeler için de aynı işlemi yapıyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürerek ,yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz . Kruvasanın uç kısmını alta gelecek şekilde tepsiye koymak gerekiyor .
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun herkese.
CANIM BEN GELDİM:)
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ÇOK HOŞ LEZZETİDE EMİNİM ÖYLEDİR:)
ellerine sağlıkk canımm...
YanıtlaSilçok sewerimm ki..
aldım bi tanee;)
sevgilerimle..