Patates kavurma


Patates ilk olarak Amerika kıtasında yetişmeye başlamış.İspanyol istilacılar bugünkü Peru'yu keşfettiklerin de patateste dikkatlerini çekmiş.İlk defa 1535 yılında İspanyol kralına sunulmuş .Ancak
Kral bu sebzeyi hiç beğenmemiş.Yıllar sonra patates halk arasında yoğun ilgi görmüş.Daha sonra da bütün Avrupa'ya yayılmış.

Patates hiç yağ içermeyen sağlıklı bir besindir.Orta boy haşlanmış bir patates sadece 100 kaloridir.Ayrıca patates lifli bir sebzedir  ve  B6 vitamini deposudur.Her gün 200 gram patates yenmesi durumun da vücudun günlük C vitamini ihtiyacı karşılanabilir.Patatesin bu kadar yararlarından bahsettikten sonra herkesin bildiği Patates Kavurmasına gelelim.Gerekli malzemeler,

5 tane patates
1  kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı domates salçası
Bir tutam maydanoz
1 fincan sıvı yağı
yeterince  tuzu

Patatesler tencereye konularak iyice haşlanır .Soğuduktan sonra rendelenir.
Soğan sıvı yağda kavrulur.İçerisine salça eklenir kavrulur.Salçanın kokusunun çıkması gerekir.
Rendelenmiş patatesler de tavaya eklenir .Bir 10 dakika kadar hepsi pişirilir. .İçerisine maydanoz tuz ,karabiber eklenerek ,Ocağın altı kapatılır .İlk sıcağı çıktıktan sonra servis yapılır .

Yorumlar

  1. Size afiyetler olsun canım,bende küçük küp küp doğrayıp yaparım , şu ana kadar yemek zevklerimiz benziyor.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. bizim evin en sevilen ara sıcaklarındandır ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. offf bayılırım
    ellerine emeklerine sağlık
    sanada iyi bayramlar arkadaşım

    YanıtlaSil
  4. bayramdan hic birsey anlamadik ama sagol cocuklugumu hatirladimmm

    YanıtlaSil
  5. Kral beyenmezse beyenmesin ben cok severim her turlu yemeyi cok lezetli oluyor. Eline saglik olsun canim..

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize saglik bende cok severim patates kavurmasini.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder