Herkes alıştığı tadı arıyor .Tüm çocukluğumu geçirdiğim Tokat´ta çok yaptığımız ,yediğimiz bir pilavdır mercimekli bulgur pilavı .Pirinç pilavından çok daha sağlıklı .Mercimeğin bir protein deposu olduğu düşünülürse ,bu pilav sofralarımızda sık sık yerini almalı.
Ancak Mercimekli Bulgur pilavının bu kadar reklamını yaptıktan sonra belirtmem gereken önemli bir nokta da ,benim eşimin bu pilavdan nefret ettiği.Hiç sevmez ,yemez .O bulgur pilavını ayrı ,mercimek yemeğini ayrı yemek ister .O yüzden eşim ne zaman evde yoksa,bu pilavı pişiririm bende .Kızlarımla başbaşa bir güzel yeriz.Yanına da mutlaka turşumuz olur.
işte yemeğimizin malzemeleri,
-1 su bardağı pilavlık bulgur
-yarim su bardağı yeşil mercimek
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı salça
-2 su bardağı kaynamış su
-bir tutam tuz
Yıkanmış mercimeklerin uzerine 2 parmak geçecek kadar su ilave edilir ve haşlanır.Mercimekler ,dişe dokunur kıvamda olmalı ,çok fazla yumuşatılmadan ocaktan alınmalı.
İnce delikli kevgirde ben suyunu süzdürdüm.Sağlık açısından ve daha lezzetli olması için suyunu ayrıca kullanabilirsiniz.Ben pilavı karartığı için bu suyu kullanmıyorum ,döküyorum.
Tereyağını tencereye alarak ,eritin ,içerisine salçayı alarak 1 -2 dakika kavurun.
Sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur ile mercimeği ilave edin.
Tekrar 1 -2 defa karıştırıp 2 su bardağı kaynamış su ve tuz ekleyin.Altını kısıp üzerine kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
Pilav suyunu tamamen çekince altını kapatıp ,uzerine kağıt havlu kapatabilirsiniz.
Yaklaşık 10 dakika dinlendirdikten sonra turşu ve ayranla servis yapabilirsiniz.
Ancak Mercimekli Bulgur pilavının bu kadar reklamını yaptıktan sonra belirtmem gereken önemli bir nokta da ,benim eşimin bu pilavdan nefret ettiği.Hiç sevmez ,yemez .O bulgur pilavını ayrı ,mercimek yemeğini ayrı yemek ister .O yüzden eşim ne zaman evde yoksa,bu pilavı pişiririm bende .Kızlarımla başbaşa bir güzel yeriz.Yanına da mutlaka turşumuz olur.
işte yemeğimizin malzemeleri,
-1 su bardağı pilavlık bulgur
-yarim su bardağı yeşil mercimek
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı salça
-2 su bardağı kaynamış su
-bir tutam tuz
Yıkanmış mercimeklerin uzerine 2 parmak geçecek kadar su ilave edilir ve haşlanır.Mercimekler ,dişe dokunur kıvamda olmalı ,çok fazla yumuşatılmadan ocaktan alınmalı.
İnce delikli kevgirde ben suyunu süzdürdüm.Sağlık açısından ve daha lezzetli olması için suyunu ayrıca kullanabilirsiniz.Ben pilavı karartığı için bu suyu kullanmıyorum ,döküyorum.
Tereyağını tencereye alarak ,eritin ,içerisine salçayı alarak 1 -2 dakika kavurun.
Sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş bulgur ile mercimeği ilave edin.
Tekrar 1 -2 defa karıştırıp 2 su bardağı kaynamış su ve tuz ekleyin.Altını kısıp üzerine kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
Pilav suyunu tamamen çekince altını kapatıp ,uzerine kağıt havlu kapatabilirsiniz.
Yaklaşık 10 dakika dinlendirdikten sonra turşu ve ayranla servis yapabilirsiniz.
benim ki de pirinçle mercimeğin birlikte piştiği ,mercimekli pilavı sever.bence ikisi de harika bir lezzet.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilbayılırım,sık sık da yaparım eline sağlık canım...
YanıtlaSilÇok severim ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilbulgur pilavının mervimeklisimi olurmuş dedim önce:)
YanıtlaSilama sonra niye bu marifetli yenilikçi arkdaşı daha önce keşfetmedim diye hayıflandım kendimce..
ellerine sağlık denicem şimdi hatta mercimeği koyum haşlansın acıkmışım hazır çok iyi gider paylaşım için tşkler
bu arada takipteyim
izleyicin oldum..
bende bloğuma beklerim
sevgilerimle..
Yanında turşu ile nefis oluyor.Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilnefis ve besleyici çocuklar da bayılıyorlar :) eline sağlık :))
YanıtlaSilmercimekli bulgur pilavı çok güzel bir fikir olmuş...
YanıtlaSilkesinlikle denenmeli diyorum...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
Yemek yarışması başladı, toplam ödül tam 200 tl katılımlarınızı bekliyoruz. detaylar için tıklayın
YanıtlaSilhttp://www.yemekgurmesi.com/yemek-yarismasi.html
yarışmamız her ay düzenlenecektir