Sirada bekleyen tariflerim var ,Arnavut böreğini de kayınvalidem bizim için hazırlamıştı .Yazmak ,yayinlamak bugüne kısmetmiş.Gerekli malzemeler ve yapılışı ,
- 4 su bardağı un
-1 yumurta
-1 çay bardağı sıvı yağı
-1 paket (250 gr oda sıcaklığında kutu margarin)
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karbonat
-karbonatın üzerine birkaç damla limon
iç harcı için gerekli malzemeler
- 300 gr kıyma
-2 kuru soğan
-tuz
-karabiber
soğan yemeklik doğranarak yağda kavrulur kıyma ilave edilir .Kıyma suyunu çekene kadar kavrulur .Çok kavrulmaması ve kıymanın kurutulmaması gerekli .Bir kenarda soğuması için bekletilir .
Hamur için tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edilir .
Yoğurulan hamur 15 dakika dinlendirildikten sonra ikiye bölünür.
Her bir parçadan 12 ufak beze elde edilir .Toplam 24 adet beze olması gerekir.
Her bir beze servis tabağı büyüklüğünde açılır.(Unlanarak.)
Margarinin yarısı açılan 11 küçük yufkanın üzerine sürülür .(EN ÜSTTEKİ 12.BEZEYE margarin sürülmez.)
Diğer kalan yarım paket margarinde diğer açılan bezelerin üzerine sürülür.
12 şer tanesi üst üste konur.
Sonra tepsi büyüklüğünde elle bastırılarak açılır.
Tepsiye büyütülen hamur yerleştirilir üzerine malzemeler konur .
Aynı işlem diğer kalan 12 küçük yufkalar içinde yapılır .Elle büyütülür ve tepsinin en üstüne yerleştirilir .
Tepsideki alt ve üst hamurlar kenarlardan birbirlerine bükülür .
Üstü biraz sıvı yağla yağlanarak sıcak fırına verilir .
170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir .
Not :Kesinlikle pişmeden kesilmemeli ,yoksa böreğiniz kabarmaz .Böreğiniz kızardıktan ,piştikten sonra ilk sıcağı çıktıktan sonra kesilmeli.
Maşallah! dehşet bir lezzet!
YanıtlaSilbizde dehset yedik zaten
SilBöreğe bayılırım,nefis görünüyor.Ellerine sağlık,sevgiler
YanıtlaSilkayinvalidem yapti canim,soylerim kendisine.
Silelde açılan börekler bana göre en kıymetli olandır.ve gerçek börek bana göre onlardır:))çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilaslinda elde acilan boregin tadinida hazir yufka vermiyor gercekten.
SilYILLAR ÖNCE BİR ARKADAŞIMIN ELİNDEN YEMİŞTİM O GÜN BUGÜNDÜR,BAYILIRIM BU BÖREĞE ,ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
YanıtlaSiltesekkur ederim,bazi lezzetler unutulmuyor.
SilEllerine sağlık canım.
YanıtlaSilbenim degil kayinvalidemin ellerine saglik ,kac ay oldu yapali daha yeni yayinliyorum
Silçok güzel bir börektir yapmasıda zordur diye söylemişti bir arkadaşım.
YanıtlaSilarnavut bir arkadasda yemisdim cok lezzetli gercekden. ellerine saglik
YanıtlaSilcanım kaynanacığının ellerine sağlık...
YanıtlaSilharika görünüyor...
kocaman sevgiler...
Kıymalısı da bir başka güzel oluyor, nefis olmuş nefis..
YanıtlaSilgüzel dileklerin için teşekkür ederim
YanıtlaSilarnavutböreğini çok duydum ama yapmadım eminim çok güzeldir
ellerine sağlık
maharetlim
YanıtlaSilellerine sağlık...
hamur açamam ama açılmış hamurla yapılan börekleri afiyetle yerim..çok lezzetli bir börektir..kayınvaldenin ellerine sağlık..
YanıtlaSil