Sofram da misafirlerimin olması hoşuma gidiyor ,değişik yemekler olmalı ,hoş muhabbetlerle saatlerce oturulmalı .Sevdiğim arkadaşlarımı evime davet etmekten ,onlarla masada vakit geçirmekten zevk alıyorum .Hava yağmurlu olmadığın da bahçede oturmak ,mangal kokusunu içine çekmek ise ayrı bir haz .Biz de pazar günü bu iki mutluluğu bir araya getirerek kısa bir süre önce tanıştığımız arkadaşlarımızla bahçemiz de mangal yapalım dedik .Cuma gününden Türk kasabımızdan etlerimizi aldık .Cumartesi günü yarım gün olduğu için ve kalabalıktan dolayı alışverişi cumadan yapmak en kolayı oluyor .Pazar günleri ise her yerin kapalı olduğunu ekmek alacak yer bulmakta bile zorlandığımızı ise söylememe bile gerek yok sanırım .Pazar günü herkesin tatil günü .Marketler de ,alışveriş merkezlerin de çalışanların da aileleriyle vakit geçirmeye ihtiyaçları olduğunu düşünüyorlar sanırım .Aslında doğru bir uygulama ama biz alışkın değiliz pazar günlerinin sessizliğine AVM ler açık olmalı ,alışveriş çılgınlığımız depreşmeli .
Arkadaşlarımızı davet ederken her zaman ki soğuk ,yağmurlu havayı hesaba katmamışız nedense ...Türkiye de kasım ayını aratmayan bir haziran ayı yaşıyoruz buralarda .Yağmurdan kafamızı dışarı çıkaramayınca mezeler ,salatalar ,bana kaldı .Diğer kısımı ise eşim halletti .Etleri ev hediyesi olarak bize gelen devasa güveçle pişirdi .Menümüz sebzeli güveç pirzolaydı .Baş aşçıdan yapılışını öğrendikten sonra bloguma yazacağım .Şimdi ise benim yaptığım mezelerden bir tanesi havuç kızarması var sırada ,
Malzeme listesi
4 adet havuç
Kızartmak için sıvı yağı
2 dolu kaşık mayonez
1 dolu kaşık yoğurt
Gerektiği kadar tuz
Bu kadar az malzemelerle yemekler ortaya çıkarmak hem çok kolay hem de ekonomik oluyor .
İlk olarak önceden iyice kızdırılmış kızartma tavamıza halka halka doğradığımız havuçları atıyoruz .Kızaran havuçları kağıt havlunun üzerine alıyoruz .Soğuduktan sonra ayrı bir kapta karıştırılan mayonez ve yoğurtla karıştırıyoruz,yeterli tuzu ilave ettikten sonra kızartmamız servise hazır oluyor .Afiyet olsun.
Arkadaşlarımızı davet ederken her zaman ki soğuk ,yağmurlu havayı hesaba katmamışız nedense ...Türkiye de kasım ayını aratmayan bir haziran ayı yaşıyoruz buralarda .Yağmurdan kafamızı dışarı çıkaramayınca mezeler ,salatalar ,bana kaldı .Diğer kısımı ise eşim halletti .Etleri ev hediyesi olarak bize gelen devasa güveçle pişirdi .Menümüz sebzeli güveç pirzolaydı .Baş aşçıdan yapılışını öğrendikten sonra bloguma yazacağım .Şimdi ise benim yaptığım mezelerden bir tanesi havuç kızarması var sırada ,
Malzeme listesi
4 adet havuç
Kızartmak için sıvı yağı
2 dolu kaşık mayonez
1 dolu kaşık yoğurt
Gerektiği kadar tuz
Bu kadar az malzemelerle yemekler ortaya çıkarmak hem çok kolay hem de ekonomik oluyor .
İlk olarak önceden iyice kızdırılmış kızartma tavamıza halka halka doğradığımız havuçları atıyoruz .Kızaran havuçları kağıt havlunun üzerine alıyoruz .Soğuduktan sonra ayrı bir kapta karıştırılan mayonez ve yoğurtla karıştırıyoruz,yeterli tuzu ilave ettikten sonra kızartmamız servise hazır oluyor .Afiyet olsun.
hmmmm çok guzel gorunuyor:))ellerine sağlık...
YanıtlaSilsagol canim.
Silİşten geldim karnım çok aç bunları gördükçe dahada acıktım
YanıtlaSilen iyisi ben bu bilgisayara yemek yapmayı öğreteyim:)))
ellerine sağlık canım.
sen eminim iyi de yemek yapiyorsundur.
Silcanım ya iyiki hatırlattın...
YanıtlaSiluzun zamandır havuç kızartması yapmıyordum...
ellerine sağlık...
kocaman sevgiler...
hadi bir kosu mutfaga sirinecim.
SilCok severimmm
YanıtlaSilafiyet olsun sanada.
Silbende havuç kızartması yaparım ama genelde karışık kızartmayla yaparım,ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilbende inu hic denememistim.en kisa surede karisiginida deneyecegim.sevgiler.
Silyoğurtluda harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilaslinda resmi guzel cikmamis ama tadi harikaydi gercekten.sagol.
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilçok güzel olur.
YanıtlaSilyemekelisleri
tesekkur ederim.
Silsayfadaki her paylaşım birbirinden güzel.Nermin ablayada gördüklerimden bahsediyorum.Tokat tan sevgiler (bir ramazan akşamı saklı bahçede oturmuştuk anımsarsanız Canan)
YanıtlaSil