Şeker hamuruyla uğraşmak o kadar zevkli ki...Tadını sevmesem de ,şeker oranını çok yüksek bulsam da yapmaya ,süslemeye bayılıyorum .Türkiye de fondant yani şeker hamurunun fiyatların yüksek olduğunu biliyorum .İmkanı ve vakti olanların denemesini tavsiye ederim .Ben daha önce yaşpastaların üzerin de ve kurabiye denemelerini yapmıştım .Şimdi kızımın okul kermesi için yeni çiçekler yaptım ..Tarifi ise,
-250 gr margarin(oda sıcaklığında)
-1 su bardağı pudra şekeri
-2 adet yumurta
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-1 çay kaşığı tarçın
-1 çimdik tuz
-alabildiği kadar un
İlk olarak yağ ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz.Yumurtaları da içerisine kırarak çırpmaya devam ediyoruz.
Ayrı bir kapta un ,kabartma tozu,tuzu karıştırıyoruz.
Bu Malzemelere tarçın ve vanilyayı da ekleyerek unu koyuyoruz.İyice yoğurarak hamurun üzerini kapatıp buzdolabın da bir saat dinlendiriyoruz.
Daha sonra merdaneyle hamuru açıp ,çeşitli şekillerle kesiyoruz.Çöp şişlere batırıp yağlı kağıt serilmiş önceden ısıtılmış fırın da 175 derece de yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.Fırından çıkan kurabiyeleri kenarda beklemeye alıyoruz .
Gelelim şeker hamuruna ,açabilmek için altına un ,nişasta serpin diyor ustalar ama ben hiç birşey serpmeden açtım merdaneyle .Sadece ılık fırında ,poşetinden çıkararak birkaç dakika ılıttım şeker hamurunu ,arzu ederseniz mikro dalgada da bir kaç saniye tutabilirsiniz .Sıcak olmayacak yalnızca ılık olacak böylece daha kolay açılıyor .Benim kendime göre bulduğum yol buydu .Aynı kalıplarla şeker hamurlarını kestim.Kurabiyeleri ballı suyla ıslatarak kestiğim parçaları üzerine yapıştırdım .Geri kalan ise süslemek .Bu ise tammamen herkesin zevkine ,elindeki malzemelere göre yapabileceği çalışmalar .
şeker hamuruyla yapılan kurabiyelere bayılıyorum :)))
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar....
bende bunun için kursa gitmeyi düşünüyorum :))
elleirnize sağlık...
bence de uygun kurs bulursan git,cok zevkli.
SilMMm süper olmuşlar. ellerine sağlık:)
YanıtlaSiltesekkur ederim ,cocuklar da bayildi.
SilBence de çok zevkli bir uğraş:)
YanıtlaSilKurabiyeler çokk şekerler.Ellerine sağlık
canım.
Sevgiler...
Sagolasin,senin pastanda harikaydi.
SilBende şeker hamuru nasıl yapılır onun tarifini vereceksin zannetmiştim.
YanıtlaSilO yapılabilirmi acep???
Acemi anne Çiğdem
hic merak etme oda yapiliyor.aslinda ilk calismamda onu anlatmistim,bir goz at istersen.
Siltadını bende pek sevmem ama görüntüleri ve süslemesi çok güzel,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilen zevkli kismi bu galiba.suslemek,suslemek..
SilÇoook şekerler...
YanıtlaSiltesekkur ederim.ee gel yaparim sana da.
SilEvet gercekten acaip sekerli oluyorlar dolayisi ile bende denemedim yapmadim..ama senin tarifi(sen dedigim icin kusura bakmazsin sanirim)not aldim..birdahaki kurabiye yada pastaya denemek isterim..genelde frosting kullaniyorum lazim olunca..Sevgiler diyorum:))
YanıtlaSilben de onu hic denemedim.nasil kolaymi yapmak kullanmak?
SilKuğu da yapsanaaa:))
YanıtlaSilsevgiler canım.
dur biraz arastirma yapayim,elim alissin yaparim beyaz guzel bi kugu.
YanıtlaSilMerhaba özgür tatlar,ben de kızımın doğum gününde marshmallow dan yapmıştım pastasını,estetik olarak güzel ama bana ağır geliyor.
YanıtlaSilSizin kurabiyelerinizde çok güzel gözüküyor,ellerinize sağlık:)
eline sağlık çok tatlılar....daha okul yeni başladı ama kermes bayağ hızlılarmış...kolay gelsin sevgiler
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık .
YanıtlaSilAslında bazen insanlar şeker hamuru ağır geliyor diyorlar acaba nasıl yapılanı yediler.
Bende yapıyorum tadıda kendide mükemmel oluyor.
Seninkide mükemmel ellerine sağlık.
çok güzel olmuşlar,ellerine sağlık..
YanıtlaSilOzgur Tatlar..frosting ben hazir oluyorum ve kullaniyorum..evdede yapabilirsin tabiki..tarifler var internette ama hangisi olursa olsun cok tatli oldugundan gerekince hazir frosting kullaniyorum oda tenbellikten:))
YanıtlaSilGonlunce hafta sonu diliyorum:)
kermeslere çok yakışıyor bu kurbişler.bende eskiden kızımın kermeslerine yapıyordum.çocuklar çok ilgi gösteriyor..ellerine sağlık.harika olmuşlar.
YanıtlaSil