Küçük kızımın okula başladığını daha önce ki yayınlarım da yazmıştım .Çok şükür ki hiç zorlanmadan kolayca okula adapte oldu.Okul arkadaşlarını daha önceden tanıyordu ,yenileriyle de 1 ay geçmeden kanka oluverdi.Ancak bir sorunumuz var ,kızım önceden okuma yazmayı öğrenmişti.İlk olarak türkçe başladığı okumayı şimdi hiç yardım almadan Almanca devam ediyor.Matematiği iyi ,toplama ,çıkarmayı kolayca yapıyor.Tabii durum böyle olunca da 1.sınıftan çok sıkılıyor.Herşey onan çok basit ,kolay geliyor .Sizin bu konu da fikirlerinize ihtiyacım var . Deneyimleriniz nelerdir ?Onun için en doğrusunu yapmak istiyorum .Çocuğumun bir üst sınıfa geçme ihtimalinden gurur duyarken ,hırslarımın kurbanı olmasını istemem.
Okullar yaz tatilinden çıktıktan 1 ay sonra bu sefer de sonbahar tatiline girdiler.Kızlar İki hafta evdeydiler bu süre içerisin de günler geçmek bilmedi.Yaş aralıkları da fazla olunca iki çocuk ,iki farklı şeyler yapmak istiyordu.Sürekli birbirleriye uğraşıp ,kızdırmaları da ayrı bir konuydu tabii.Neyse okullar dün itibarıyla tekrar açıldı ,ben de kafamı dinleme ,kitap okuma şansını yakalayabildim.Kötü bir annemiyim ?Çocuklar okula başladıktan ,iki gün rahat ettikten ve- ohh be dedikten sonra sorduğum soruya bak .
Geçen hafta arkadaşlarım beni ziyarete geldi ,hava okadar güzel di ki bahçe de oturmaya karar verdik .Aslında kahvaltı için geleceklerdi ancak işleri çıktığı için öğleden sonra geldiler.Kahvaltı da son anda çay saati menüsüne döndü .Aşağıda resimlerini görebilirsiniz soframızın .
Beşamel soslu mantar sote nin tarifi ise,
-2 adet kırmızı biber
-200 gr mantar
- beşamel sos
-tuz
-karabiber
-1 kaşık sıvıyağ
Beşamel sos ise,
-2 çorba kaşığı tereyağı
-2 çorba kaşığı elenmiş un
-1 su bardağı süt
Kırmızı biberleri küçük küçük doğrayarak tavaya sıvı yağı koyarak soteliyoruz.İçerisine yine yıkanmış ve doğranmış mantarları ekleyerek birkaç dakika kavuruyoruz.Mantarın yıkanmayacağını hep söylerler ancak benim bir türlü içim el vermiyor.Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz.
Beşamel sos için ise ,tereyağını kalın tabanlı bir tencere de hafif ateşte eritiyoruz.Unu ilave edip karıştırıyoruz.Birkaç dakika yine hafif ateşte rengi değişmeden pişiriyoruz.Sütü azar azar ilave ederek pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpma teliyle karıştırıyoruz.
Beşamel sos hazır olunca biraz ılımasını bekliyoruz ,daha sonra sebzeleri beşamel sosla karıştırarak .önceden ısıtılmış fırında 180 derece de yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
Aslında resmini ve görüntüsünü çok beğenmedim ,yayınlama konusun da terettütlerim vardı ama
son anda yayınlamaya karar verdim .Umarım beğenmişsinizdir.
Sonbahar güneşinde bahçe de çay keyfi....
Okullar yaz tatilinden çıktıktan 1 ay sonra bu sefer de sonbahar tatiline girdiler.Kızlar İki hafta evdeydiler bu süre içerisin de günler geçmek bilmedi.Yaş aralıkları da fazla olunca iki çocuk ,iki farklı şeyler yapmak istiyordu.Sürekli birbirleriye uğraşıp ,kızdırmaları da ayrı bir konuydu tabii.Neyse okullar dün itibarıyla tekrar açıldı ,ben de kafamı dinleme ,kitap okuma şansını yakalayabildim.Kötü bir annemiyim ?Çocuklar okula başladıktan ,iki gün rahat ettikten ve- ohh be dedikten sonra sorduğum soruya bak .
Geçen hafta arkadaşlarım beni ziyarete geldi ,hava okadar güzel di ki bahçe de oturmaya karar verdik .Aslında kahvaltı için geleceklerdi ancak işleri çıktığı için öğleden sonra geldiler.Kahvaltı da son anda çay saati menüsüne döndü .Aşağıda resimlerini görebilirsiniz soframızın .
Beşamel soslu mantar sote nin tarifi ise,
-2 adet kırmızı biber
-200 gr mantar
- beşamel sos
-tuz
-karabiber
-1 kaşık sıvıyağ
Beşamel sos ise,
-2 çorba kaşığı tereyağı
-2 çorba kaşığı elenmiş un
-1 su bardağı süt
Kırmızı biberleri küçük küçük doğrayarak tavaya sıvı yağı koyarak soteliyoruz.İçerisine yine yıkanmış ve doğranmış mantarları ekleyerek birkaç dakika kavuruyoruz.Mantarın yıkanmayacağını hep söylerler ancak benim bir türlü içim el vermiyor.Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz.
Beşamel sos için ise ,tereyağını kalın tabanlı bir tencere de hafif ateşte eritiyoruz.Unu ilave edip karıştırıyoruz.Birkaç dakika yine hafif ateşte rengi değişmeden pişiriyoruz.Sütü azar azar ilave ederek pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpma teliyle karıştırıyoruz.
Beşamel sos hazır olunca biraz ılımasını bekliyoruz ,daha sonra sebzeleri beşamel sosla karıştırarak .önceden ısıtılmış fırında 180 derece de yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
Aslında resmini ve görüntüsünü çok beğenmedim ,yayınlama konusun da terettütlerim vardı ama
son anda yayınlamaya karar verdim .Umarım beğenmişsinizdir.
Sonbahar güneşinde bahçe de çay keyfi....
tek kelimeyle harika...............
YanıtlaSilellerine sağlık...
oy tam bana göre içinde et yok:)beşamel sos hep duyarım ama hiç yapmadım güzel olmalı, eline sağlık arkadaşım ve de afiyet bal olsun:)
YanıtlaSilmantar yemiyorum ama görüntü bence güzel caım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇocuklara okulda başarılar dilerim.Sofradakiler çok leziz görünüyor..
YanıtlaSilHem beşamel, hem mantar. Süper ikili. Ellerinize sağlık, afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilkizinin basarilarinin devamini dilerim,sinif atlama durumunu ögretmeyinle görüserek ortak bir fikir bulubilirsiniz
YanıtlaSilmantara besamel sos cok yakisiyor nefis görünüyor eline saglik
patates salatasindaki mor lahananin rengi patatese gecmiyor buzdolabindan cikartip hemen servis ettim ama bir gün sonra bile renkleri ayniydi karisma olmadi
Canım,
YanıtlaSilBayramın sevdiklerinle neşeyle ve huzurla geçmesi dileğiyle,
Sevgiyle kal.
Sağlıklı ve güzel bir Bayram dilerim.
YanıtlaSilCanım hayırlı ve güzel bayramlar,sevgilerimle öptüm.
YanıtlaSil