Carpaccioyu ilk defa bir italyan restaurantın da yemiştim .Çiğ et yeme düşüncesi bana iğrenç geldiği için ilk tadışım ,eşimin zorlamasıyla olmuştu .İçin de ne olduğunu bildiğim için aynı suşiyi ilk yediğim anlar da olduğu gibi gözlerimi sıkıca kapatmış ,küçücük bir lokmayı zorla çiğnemeden yutmaya çalışmıştım .İlk bıraktığı etki ise balsamik sosla etin muhteşem uyumuydu .Ön yargılı olmadan birkere denemenizi tavsiye ederim .Zaten İtalyanların damak tadının bizlere nekadar yakın olduğu düşünülecek olursa ,carpaccionun da beğenilme ihtimalinin yüksek olduğu anlaşılabilir.Off ne uzun zor ve karmaşık cümle olmuş işin özü ,ben yedim,beğendim ,evde de yaptım arkadaşlar .Buyrun tarifime ,
Malzemeler
-yaklaşık 200 gr dana bonfile
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı hardal
-2 yemek kaşığı balsamık sos
-biraz roka
-ince kesilmiş parmesan peyniri
-tuz ,karabiber
Dana bonfile buzluğa atılarak dondurulur .Buzluktan çıkarıldıktan sonra bir 10 dakika tezgah üzerinde bekletilir .Ve incecik doğranır .Bu kısım en ustalık isteyen bölüm .Keskin bir et bıçagıyla yufka inceliğinde etimizin dilimlere ayrılması gerek .Eğer parmaklarınızı doğramaktan korkupta bir parça kalın dilimlerseniz ,telaşa mahal yok ,eti biraz sonra döveceğiz zaten .
Dilimlediğimiz etleri kesme tahtasının üzerine alarak streç-filmle üzerini örtelim ve dikkatlice vuarlım .Ayrı bir kapta hardal ,balsamik sosu ,ve zeytinyağını karıştıralım .
Servis tabağının üzerine aldığımız soğuk etlerimizin üzerine ,rokaları yerleştirelim ve hardallı karışımı dökelim. En üstüne de incecik kesilmiş parmesan peynirlerini koyalım .Afiyet olsun .
Malzemeler
-yaklaşık 200 gr dana bonfile
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 yemek kaşığı hardal
-2 yemek kaşığı balsamık sos
-biraz roka
-ince kesilmiş parmesan peyniri
-tuz ,karabiber
Dana bonfile buzluğa atılarak dondurulur .Buzluktan çıkarıldıktan sonra bir 10 dakika tezgah üzerinde bekletilir .Ve incecik doğranır .Bu kısım en ustalık isteyen bölüm .Keskin bir et bıçagıyla yufka inceliğinde etimizin dilimlere ayrılması gerek .Eğer parmaklarınızı doğramaktan korkupta bir parça kalın dilimlerseniz ,telaşa mahal yok ,eti biraz sonra döveceğiz zaten .
Dilimlediğimiz etleri kesme tahtasının üzerine alarak streç-filmle üzerini örtelim ve dikkatlice vuarlım .Ayrı bir kapta hardal ,balsamik sosu ,ve zeytinyağını karıştıralım .
Servis tabağının üzerine aldığımız soğuk etlerimizin üzerine ,rokaları yerleştirelim ve hardallı karışımı dökelim. En üstüne de incecik kesilmiş parmesan peynirlerini koyalım .Afiyet olsun .
Ben yerim de çoğu kişinin yemeyeceğini düşünüyorum. Balsemik sos acaba belsamik sirke mi, yoksa ayrı bir sos mu? Ellerinize sağlık.
YanıtlaSililhan bey ,balsamik sirke olacakti.sizin de cok degisik tarifleriniz var.zevkle takip ediyorum
SilEllerinize sağlık. Çok leziz ve güzel görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
tesekkur ederim.tadini bilmeyene,hic tatmayana cok garip geliyor,ama deneyince vazgecilmez olabilecek bir lezzet.
SilEllerine sağlık canım arkadaşım,nasılsın diye uğradım umarım her şey yolundadır ,sevgilerimle.
YanıtlaSilhosgeldin nazli kugu,sefalar getirdin.bir tabak uzatayim mi?
SilCig et e karsi oldugum icin yiyecegimi sanmiyorum ama denemeye acikim..bir arkadas toplantisinda deneyip ikram edip yorumlarini not alirim :))tesekkurler paylasim icin:)
YanıtlaSilsanirim siz degisik tatlar denemeye aciksiniz.ucundan azicikta olsa bir tadina bakmanizi oneririm.
Silbende şöyle bir düşündüm yani.yiyebilirmiyim diye..hatır için yenir ama dimi:))))azcık pişirsekte mi olmaz:)))))))
YanıtlaSilvalla orjinali pisiriliyormus ama sen pisiripte yap istersen.yaraticiligi kullanmak lazim ,turk usulu carpaccio olur .
Silhay allahim,orjinali pisirilmiyormus olacakti ,bu kadar hizli yazmaya calisinca yanlisliklar cok oluyor.
SilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık ve afiyet olsun. Et sevmeyen biri olarak yemem biraz zor ama bu kadar güzel anlattığın için tadını da merak etmedim değil.
Sevgiyle kal.
ziyaretin icin tesekkur ederim.sevgiler.
SilBen bu yemeğin adını biliyorum ama hiç yemedim peki bu et sosta hiçmi beklemeyecek ölmeyecek süre vermemişsin etin üstüne direk sos dökülüyor ama o et çiğ aklım almadı hani biraz sosta dursa lakerde gibi yada suşi gibi anlıycamda bu tarif böyleyse ben yiyemem.ben etli çiğköfte bile yemedim....ama balzamik sirkeyi çok severim salatalarda bile kullanırım.
YanıtlaSilaynen yazdigin gibi dusunurdum ben de,tarifi kizimin italyan arkadasinin babasindan aldim.kendisi italyan lokantasinda ahci.pisirilmeden ,sosta bekletilmeden yapiliyor.ve yemek oncesi aperatif olarak yeniyor.
Silbende çiğ et fobisi olduğundan hiç denemedim,ama sushi workshop'un da bir parça çiğ balık yemiştim,henüz ete geçemedim:)ellerine sağlık...
YanıtlaSilsushiyi de cok zor yemistim ,simdi ise gercekten iyi sushi restaurant arayip duruyorum.bu gidisle onu da evde yapacagim.
YanıtlaSilÇok severek yediğim bir lezzettir hele de gerçek bir İtalyan restoranda yapılıyorsa...
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilEti pişirmeden marinasıyla sunulan yöntemi.
Yemek isterdim mmmmmm:)))
ETLİ YEMEKLERİ ÇOK SEVERİM :))
YanıtlaSilKALDI MI BANADA :))
ELLERİNE SAĞLIK CANIM...
Bu tarif tam benlik. Mutlaka deneyeceğim. Teşekkürler!
YanıtlaSilPismemis etmi ,yemem heralde, gözlerimi kapatsamda yiyemem gibi geliyor neyse ben yemesemde , sevenede afiyet olsun,ellerine saglik sevgilerrr
YanıtlaSilYorumun için teşekkürler canım. Yok ben almayayım, ben etin pişmişini zor yerken olmaz, Yinede ellerine sağlık.
YanıtlaSilsuşi hiç yiyemiyorum. ıykkk.
YanıtlaSil:)
ama bak bunda peynir sos filan bayağ iyiye benziyor ama.
:)))
klasik müzik eseri ismi gibi.
:)