İsmi tamamen bana ait olan profiterolun için de bu defa çiğ krama kullandım .Üzerine ise herzamanki gibi çikolata sosu değil karışık orman meyveli sos hazırladım .Resimdeki görüntü gibi tadı da güzeldi ama iç kreması ile biraz daha çalışmam gerek .Şimdi Pembe Profiterolun yapılışında sıra,
Malzemeler
1 su bardağı un
1 su bardağı su
yarım paket margarin
3 yumurta
İç kreması için
1 .5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 küçük paket sıvı krema
üzeri için
200 gr dondurulmuş orman meyvesi -çilek ,frambuaz böğürtlen
2 kaşık şeker
1 yaprak jelatin
Profiterolu hazırlamakla başlayalım .su ve margarin bir tencere de kaynatılır .un eklenilir karıştırılır.Soğuması için kenarda bekletilir .Soğuyunca içerisine oda sıcaklığın da bekletilmiş yumurtalar teker teker kırılır .Ve herbir yumurtadan sonra mikserle çırpılır.Ikı kaşık yardımıyla yuvarlak toplar yapılır ve altına yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.180 derece de önceden ısıtılmış fırın da yaklaşık 10 dakika altın sarısı olana kadar pişirilir .Fırının kapağı hiç açılmaz .Fırın kapatıldıktan sonra da tepsi çıkarılmaz ,fırının içinde biraz soğutulur .
İç kreması süt, un ,şeker tencere de karıştırılarak pişirilir .Kaynamaya başlayınca içerisine sıvı krema eklenir ve iyice mikserden geçirilir .Bu arada kremanın biraz sıvı kaldığını itiraf etmem gerek .Bir dahakine unu birkaşık fazla ilave edeceğim.
sos için,dondurulmuş meyveleri çözdürülüp biraz kaynatılır .içerisine toz şeker ilave edilir .Çözdürülmüş jelatin eklenilir .Hafif karıştırılır .Katılışması için buzdolabın da bekletilir .İsterseniz hazır çilek sosu da kullanabilirsiniz.
Prıfiterollerin herbirinin içi tek tek kesilerek iç krema kaşıkla doldurulur .Üzerine meyveli sosla ikram edilir .
Malzemeler
1 su bardağı un
1 su bardağı su
yarım paket margarin
3 yumurta
İç kreması için
1 .5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
1 küçük paket sıvı krema
üzeri için
200 gr dondurulmuş orman meyvesi -çilek ,frambuaz böğürtlen
2 kaşık şeker
1 yaprak jelatin
Profiterolu hazırlamakla başlayalım .su ve margarin bir tencere de kaynatılır .un eklenilir karıştırılır.Soğuması için kenarda bekletilir .Soğuyunca içerisine oda sıcaklığın da bekletilmiş yumurtalar teker teker kırılır .Ve herbir yumurtadan sonra mikserle çırpılır.Ikı kaşık yardımıyla yuvarlak toplar yapılır ve altına yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir.180 derece de önceden ısıtılmış fırın da yaklaşık 10 dakika altın sarısı olana kadar pişirilir .Fırının kapağı hiç açılmaz .Fırın kapatıldıktan sonra da tepsi çıkarılmaz ,fırının içinde biraz soğutulur .
İç kreması süt, un ,şeker tencere de karıştırılarak pişirilir .Kaynamaya başlayınca içerisine sıvı krema eklenir ve iyice mikserden geçirilir .Bu arada kremanın biraz sıvı kaldığını itiraf etmem gerek .Bir dahakine unu birkaşık fazla ilave edeceğim.
sos için,dondurulmuş meyveleri çözdürülüp biraz kaynatılır .içerisine toz şeker ilave edilir .Çözdürülmüş jelatin eklenilir .Hafif karıştırılır .Katılışması için buzdolabın da bekletilir .İsterseniz hazır çilek sosu da kullanabilirsiniz.
Prıfiterollerin herbirinin içi tek tek kesilerek iç krema kaşıkla doldurulur .Üzerine meyveli sosla ikram edilir .
burda belirttiğin prof, meyveler vb. hepsini pek severim. sık sık yerim. bilmiyodum bunu herhalde bayılırım. not aldım. denerim.
YanıtlaSil:)
sevinirim canim.umarim memnun olursun.
Silmeyve soslu olması harika olmuş canım.efis görünüyor.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilben de meyveli pastalari daha cok seviyorum.daha saglikli.
SilNe kadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
tesekkur ederim.hosgeldiniz sefa getirdiniz.
Silacayip lezzetli görünüyor...
YanıtlaSilellerine sağlık canım....
sagol sirinecim fethiyede gezerken cok yedin mi tatli?
SilGörüntü çok güzel ellerine sağlık denemek istiyorum sevgiler.
YanıtlaSilprofitorolun yapimi zahmetli ama insan zamanla alisiyor.ne kadar cok yaparsan okadar hizli oluyor.tesekkur ederim.
SilMmmmnefis görünüyor, ellerine saglik.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım harika olmuş sevgiler...
YanıtlaSiltesekkur ederim.bir tarifi ikinci kere denemekten hoslanmiyorum .mutlaka herseferinde yeni birseyler ortaya cikmali.bazen aksilikler oluyor mesela kremasi biraz daha sert olsa daha guzel olurdu bence.
Silismi gibi tam bir düşe benziyor canım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilismi uyduruk olsada icerigi klasik profitorol.sanirim cikolatali olan bizim evde daha cok begeniliyor.cocuklar meyveli profitorola sicak bakmadilar nedense.
SilHarika görünüyor canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
evrencigim sagolasin.senin paylasimlarini da zevkle takip ediyorum bende.
YanıtlaSilSüper,meyveli soslu hemde..İsim harika,ellerine sağlık:)
YanıtlaSilpembe pembe ne güzel bir sunum olmuş, ellerine sağlık...
YanıtlaSilofoffffff dedim çok severim canım.
YanıtlaSilellerine sağlık:)))
Nefis görünüyor, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilSimdi sabah sabah kahvemde yanimda ama tatlim yok olsaydida yeseydim, nefis gozukuyor ellerine saglik..sevgiler :)
YanıtlaSilarada sırada yorum farkı olmalı,yeni denemeler yapmak lazım,güzel görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilProfiterole özgün bir yorum olmuş gerçekten. Ellerine sağlık Özgürcüm..
YanıtlaSilbana hep çok zor gelir profiterol yapmak, ama o kadar güzel anlatmışsın ki, sanki hemencecik yapıp bitirilecek gibi:)) ellerine sağlık, çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilkucak dolusu sevgiler
Böyle değişik oldu mu bayılıyorum tariflere, elinize sağlık.
YanıtlaSil