Havalar soğudu mu ilk olarak çorba kaynatılır bizim evde .Eskiden kuzinenin üzerin de pişen çorbaların tadıyla aynı olmasa da sıcak çorba ilaçtır ,şifadır.Yazın çorba yapmaktan hoşlanmam ,bu yüzden de kırk yılda bir yaz günü çorba yaptığım da çocuklar garipserler.Ama kış geldi mi çeşit çeşit çorba yaparım .Et suyuna ,tavuk suyuna ,o da olmadı paça suyuna karıştırırım hemen çorbayı .Ama bugün ki çorbayı benim becerikli kocam yaptı .Ben de onun izniyle tarifini yayınlıyorum .
Sonbahar da envai çeşit kabak süslüyor tezgahları ,süs kabakları şekilleriyle dikkat çekiyor ,,cadılar bayramın da oyulacak kabaklar ise dev gibi oluyor .Bir de bizim bildiğimiz kabak var ,nedense Türkiyedeyken sadece kabak tatlısı yapardık koca kabaktan .Oysa kabağı değerlendirmenin bir diğer yolu da çorba yapmak .İlk defa kocamın ,birtanemin denediği balkabağı çorbasını biz çok sevdik .....Daha ne metiyeler düzsem bilemedim .Ellerine sağlık canım .Sizde denediğinizde memnun kalırsınız umarım .
Gerekli malzemeler ,
-500 gr kabak
-500 ml su
-100 ml beyaz şarap( kullanmak istemezseniz 25 ML Sirke ,75 ML su)
-2 Soğan
-2 diş sarmısak
-1 fincan krema
-tuz ,karabiber ,zeytinyağı
İlk olarak soğan ,sarmısak zeytinyağın da kavrulur içerisine küçük küçük kesilmiş kabaklar da eklenerek pişirilir .Beyaz şarap ilave edilir ,Kaynar su eklenerek pişmeye bırakılır .Daha sonra blenderdan geçirilerek pürüzsüz kıvama getirilir ,tuz ve karabiber arzu edileceği şekil de eklenilir.İsterseniz 1 fincan krema da ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
ilk defa duydum, ilgimi çekti....
YanıtlaSildenemek lazım...
elelrne sağlık...
denemeni tavsiye ederim.sagol.
SilBen de tatlısını çok severim, tabak tabak olsa yerim üzerinde illa döğülmüş ceviz olacak ama:)ay şimdi canım kabak tatlısı çekti...yemek yapmıyorum ya ne görsem, ne söylesem canım çekiyor Allah beni kahretmesin, kız gir mutfağa yap pişir bir şeyler di mi?:)))Neyse bugün en azından biber ve kabak kızarttım:)))eline sağlık çorbası da eminim güzeldir:)
YanıtlaSilkizartmanin tadi da birbaskadir mujdecigim.sarmisakli yogurtta dokseydin ustune.missss.
Silbayılırım,tam da zamanı,ellerine sağlık...
YanıtlaSiltesekkur ederim,gercekten tum tezgahlar kabak dolu.degerlendirmek gerek.
Siloff harika olmuş. Tabiki kuzinede pişen çorbanın tadını vermez ama nefis gözüküyor. ben zeytinyağlı yemeginide yaparım eger yapmadıysan mutlaka dene derim. sevgiler hayırlı cumalar.
YanıtlaSilbak onu da ben hic denememistim.tadini tahmin edemedim.patatesli,sebzeli mi yapiyorsun.
Sildenemedim ama görüntü çok güzel canım.ellerie sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilEllerine sağlık...
YanıtlaSilaslında sadece tatlıyla yetinmek yazık gerçekten,çorbası da güzel oluyorsa denemek lazım,eline sağlık...
YanıtlaSil