Çin Makarnası

Çin yemeklerine fena takıldık ,çin restaurantlarını ziyaret etmeyi seviyoruz ,zamanın da yemek seçen  bir küçük köfte yedirmek için saatlerce uğraştığım kızım büyüde de ,her tür yemeği denemek  istiyor .Türk mutfağı dışında ki lezzetlere de açık ,çin yemeklerini ,italyan yemeklerini ,midyeleri ,karidesleri  bayılarak yiyor .Bazısının görüntüsünü sevmese de gözünü kapatıyor ama tadı çok güzel diye  ağzının suyu akarak yiyor .Farklı kültürlere ,farklı yemeklere açık olması ise beni mutlu ediyor .Sanırım Zamanın  da  çok yemek seçtiği çok zorlandığım için
 için  istediği yemekleri yemesini teşvik ediyoruz.Her köşe başın da döner dükkanları olduğu kadar hemen yanların da bir Asya  fastfood zincirleri de var .Birkaç hafta evvel kızımla beraber birer kutu çin makarnası aldık ve yolda yürürken plastik çatallarla  yemeye çalıştık .Hamurlaşmış ,özensiz pişirilmiş birde içine yumurta kırılmış bir noodledı .Sanırım bilmeden farklı bir çeşidini almıştık ve çuvallamıştık .Bizim çin makarnaları yan sokağa sapmadan bulduğu ilk çöp kutusunu boyladı.
Daha sonra ise kızımın talebiyle çin yemeğini evimiz de yaptık .Kullandığımız malzemeler
-500 gr 1 paket çin makarnası
-300 gr dondurulmuş sebze karışık
-2 yemek kaşığı soya sosu
-100 gr kıyma
-1 kuru soğan
-3 çorba kaşığı susam yağı
-kekik ,tuz
ilk olarak çin makarnasını kaynayan suya atarak 2 dakika pişirelim .
Wok tavasının içerisin de soğan, susam yağıyla  kavrulur ,kıyma eklenerek bir süre pişirilir .
Dondurulmuş karışık sebzeler eklenir  yaklaşık 10 dakika yüksek ateşte karıştırılarak kavrulmaya devam edilir .
Çin makarnası ve soya sosu ilave edilir  2-3 dakika yüksek ateşte tutulur ve ocağın altı kapatılır .Sıcak olarak servis yapılır .
 

Yorumlar

  1. Sizin çöp kutusuna atmanız misali, ben de tövbe ne Çin, ne Kore mutfağı istemem...zaten bunlara gıcığım (yani tüm Uzak doğululara)hayvanlara yaptıklarından ötürü bir de para kazandırmam:)))makarna demişken bayılırım,fırın makarnaya da, diğer çeşitlerine de ama Çin, min olmasın:)))..
    afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  2. benim kızda bayılır değişik tatlar denemeye,ben biraz mesafeliyimdir.Tarifinle pişen yemeğin leziz göründü,eline sağlık..

    YanıtlaSil
  3. makarnaçıyız ama çin olanı denemedik eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor:)))

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor:)))

    YanıtlaSil
  6. Merhaba:)
    Bir makarnasever anne kız olarak çin makarnasını hiç denemedik.Güzele benziyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder