İçine bulgur giren her yemeğe her salataya bayılıyorum .Çokta lezzetli ve sağlıklı olduklarını düşünüyorum .Bulgur pilavı ,kısır ,mercimek köftesi kurtarıcı .Zaman darlığın da kısa süre de yapılabilecek doyumsuz tadlar ama bulgurun zor hazırlanan zor pişirilen yemek çeşitlerini de unutmamak gerek .Örneğin içli köfte ,fellah köftesi .Uzun uğraşlar gerektirir birşeyi eksik yapsan ,pişirmesinde önemli bir noktayı gözden kaçırsan tüm emeklerin boşa gider.Zamanın da içli köfteyle çok uğraşmışlığım becerememişliğim ,beceripte pişirirken dağıtmışlığım çok olmuştur.Aynı durum fellah köftesi için de geçerliydi.Sonun da blog arkadaşlarımın sayfsasın da gezinirken güzel bir tarif gördüm .Evde malzemelerim de vardı.Denedim ve sonuç gerçekten çok başarılıydı .Eşim ve çocuklar da beğenerek yediler.
www.fatosunmutfagindan.blogspot.com dan aldığım %100 tutan fellah köftesi tarifi ve malzemeleri,
-1.5 subardağı ince bulgur
-1 yumurta
-2 kaşık un
-kimyon
-tuz
-yarım su bardağı sıcak su
-1 yk kaşığı domates salçası -orjinalinde biber salçası vardı ama bizim evde yoktu.
Sosu için ise ,
-1 Kuru soğan
-3 diş sarmısak ( Fatoş 5 diş sarmısak yazmıştı ama bana çok geldi.)ucundan kırptım biraz
-yarımsu bardağı zeytinyağı
-1,5 yemek kaşığı salça
-1 yemek kaşığı nar ekşisi
-tuz
-yarım demet maydanoz
Bulgurun üzerine sıcak suyu ,salçayı ,tuzu ,kimyonu ekleyerek kısırı hazırlar gibi bekletelim.
Yumurta ve ununu ekleyerek yoğuralım .Gerekirse ara da sıcak su ilave edelim .Küçük küçük köfteler yapalım .Ben biraz un koyduğum tepsi de biriktirdim köfteleri.
Sıcak suyun içerisine yarım limon ve tuz ekleyerek kaynamasını bekleyelim .Sanırım dağılmamasının sırrı burada .Teşekkürler fatoş.....
Pişen köfteleri kevgirle biraz çukur servis tabağına alabilirsiniz .Sosu için ise soğan ve sarmısakları incecik doğrayarak tavaya alalım,Zeytinyağın da kavrulması gerek,salçayı da ekleyip bir süre daha pişirelim.Ocağın altını kapatınca narekşisini ve maydonozları ekledim .Karıştırdıktan sonra köftelerin üzerine döktüm .İşte blog yazmanın ve bu sanal dünyanın için de olmanın en büyük avantajı...Arkadaşların sayfaların da birşeyler görünce ,bilgisayar ekranına yapışıyorsun ve en kısa süre de denemek istiyorsun .Ben denedim ve fellah köftesini çok beğendim.
www.fatosunmutfagindan.blogspot.com dan aldığım %100 tutan fellah köftesi tarifi ve malzemeleri,
-1.5 subardağı ince bulgur
-1 yumurta
-2 kaşık un
-kimyon
-tuz
-yarım su bardağı sıcak su
-1 yk kaşığı domates salçası -orjinalinde biber salçası vardı ama bizim evde yoktu.
Sosu için ise ,
-1 Kuru soğan
-3 diş sarmısak ( Fatoş 5 diş sarmısak yazmıştı ama bana çok geldi.)ucundan kırptım biraz
-yarımsu bardağı zeytinyağı
-1,5 yemek kaşığı salça
-1 yemek kaşığı nar ekşisi
-tuz
-yarım demet maydanoz
Bulgurun üzerine sıcak suyu ,salçayı ,tuzu ,kimyonu ekleyerek kısırı hazırlar gibi bekletelim.
Yumurta ve ununu ekleyerek yoğuralım .Gerekirse ara da sıcak su ilave edelim .Küçük küçük köfteler yapalım .Ben biraz un koyduğum tepsi de biriktirdim köfteleri.
Sıcak suyun içerisine yarım limon ve tuz ekleyerek kaynamasını bekleyelim .Sanırım dağılmamasının sırrı burada .Teşekkürler fatoş.....
Pişen köfteleri kevgirle biraz çukur servis tabağına alabilirsiniz .Sosu için ise soğan ve sarmısakları incecik doğrayarak tavaya alalım,Zeytinyağın da kavrulması gerek,salçayı da ekleyip bir süre daha pişirelim.Ocağın altını kapatınca narekşisini ve maydonozları ekledim .Karıştırdıktan sonra köftelerin üzerine döktüm .İşte blog yazmanın ve bu sanal dünyanın için de olmanın en büyük avantajı...Arkadaşların sayfaların da birşeyler görünce ,bilgisayar ekranına yapışıyorsun ve en kısa süre de denemek istiyorsun .Ben denedim ve fellah köftesini çok beğendim.
çok severim...
YanıtlaSilseverekte yaparım...
özellikle çay davetlerinde istenilir...
ellerine sağlık canım...
gercekten de cayin kahvenin yanina da yakisiyor .sirine
SilAaa ben bundan yaptım!:))geçen yaz...çok güzel oldu, çok sevdim, internette vejeteryan tarifler ararken bulmuştum:))hatta tarifi kağıda yazdım yine yaparım diye, biraz zahmetli ama o gün yorgun değilmişim ki, üşenmedim yaptım tek tek minik minik köfteleri, çok doyurucu olduğu için ekmeksiz yemiştim:)bir daha yapmaya üşendim ama:)))
YanıtlaSileline sağlık afiyet olsun
dogru dedin mujde biraz zahmetli el oyaliyor.ama ya tadi ya tadi.mmm diyorum baska birsey demiyorum.
SilÇok güzel gözüküyor.Yakın zamanda teyzemlerde yedim. Gerçekten çok güzel
YanıtlaSiltesekkur ederim.
Silhiç yemedim ama çok güzel görünüyor,eline sağlık...
YanıtlaSilen kisa surede yapmani tavsiye ederim canim.ben bayildim.
Silofff.olsada yesem canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilsagol canim kimbilir sen neler dokturmussundur bugun.
Silmmmm çok severim,ellerine sağlık...
YanıtlaSiltesekkur ederim gondereyim bir tabak burdan...
YanıtlaSilBayılırım ama hiç yapmadım.Hep birilerinde yedim ve ilk defa tam tarif veren sizi buldum,harikasınız.
YanıtlaSilbende içinde bulgur olan herşeye bayılırım ohh misler gibi olmuş canım ellerine sağlık olsadda yesek :)
YanıtlaSilYunus'un top 10 listesinde yer alır, çok severiz!
YanıtlaSilellerine sağlık canım..yazdığın güzel cümleler için de çok teşekkür ederim...beğenmene çok sevindimm
YanıtlaSil