Nutellalı kurabiye

Hergün bizim ülkemiz de bir olay ,aksiyon var .Insanlar her sabah uyandigin da acaba bugün güzel memleketim de neler oldu diye gözlerini aciyorlar .Cogu ic karartici ,seytanin bile aklina gelmeyecek hinliklerle ,gözyasiyla dolu olaylar .Hangi ara insanlarımızın bu Kadar kötü kalpli ,kötü niyetli olduguna bile anlam veremiyorduk .Degerlerimizi nerede kaybettigimize ,insan sevgisinin ,şefkatın anlamini nasil da yitirdigini dusunup duruyorduk .

Herbirimiz  Tvler de sansüre ugrayan olaylardan birsekli de haberdar olduk .Sosyal medya üzerinden yayinlanan haberler gözümüzü ,kulagimizi  ülkemize cevirdi .

Bir kivilcimla baslayan olaylar sinsilesinin ates olup tüm Türkiye´ye yayılmasını endişeyle seyrettik .Sacindan sürüklenen insanlar ,gaz bombasinin altından nefes alamayan gencecik üniversite ögrencileri  ,icimizi parcaladi .Bizim cocugumuzmus gibi ,bizim kardeşimiz gibi ,bizim abimiz gibi dayak yiyenlere , üzerlerine gaz slkllanlara üzüldük .Ayni sekil de emir kulu olupta görevini yapmaya calisan polisler de haksızlığa uğradı .Bu vatan evlatları polislerde maalesef orantısız güc kullandi .Halkla karsi karsiya getirildi .

Tüm bu hengame ,kavga ,gürültü icerisin de birsey farkettik hepimiz .Nasil güclü ,nasıl iradeli ,nasil yigit bir genclik varmis meger ülkemiz de.Ne zaman  kafalarini Tvlerden ,bilgisayarlardan ,oyun konsollarindan kaldirip ülke sorunlarini farketti bu gencler ,ne zaman isteklerinin arkasin da durmayi ,bir olmayi birlik olmayi ögrendiler .

Biz onlari bizim gibi olmadiklari icin suclarken ,bizim apolitik neslimize inat ,ellerinde bayraklarıyla sokaklar da dolasip ,marslar söylüyorlar .Herbiri alnindan öpülesi bu gencler kimilerinin sandigi gibi terörist ,capulcu ,vatan haini degil .Gelecegi emanet edebilecegimiz düsünen , sorgulayan ,kararini bagimsizca verebilen ,insan hak ve özgürlüklerine inanmis aydinik bireylerdir .

Ne mutlu sizi yetistiren anne babalara .

Yine klavyenin karsisina oturunca en son aklima gelen sey yemek tarifi oluyor   ve gelelim tarifimize .

Mutfakta yaraticiligi kullanmak cok önemli bir anda cikiyor bazi tarifler cok begeniyorsaniz bir daha bir daha yapiveriyorsunuz .Benim bu tarifim ise yaraticiliktan cok malzeme eksikliginden cikti .Basladigim da Muffin olan tarif evde Muffin kaliplarinin kalmadigini farketmemle nutellali kurabiyeye dönüverdi .Seker oranini artirarak bundan sonra daha cok yapacagim bu kurabiyeyi.
Malzeme listesi:
-1 yumurta
-2 cay bardagi erimis margarin
-2 cay bardagi Seker
-1 su bardagi süt
-1 paket kabartma tozu
-1 cay kasigi karbonat
-un
-Nutella
-portakal esansi(arzu edilirse)

Oda sicakligina getirilmis yumurtayi ,erimis margarini,seker ve sütü derin bir cirpma kabina alarak mikserle iyice karistiriyoruz.Daha sonra unu azar azar ilave ederek elimizle yoguruyoruz.Birkac damla portakal esansini da  karistirabilirsiniz.Icerisine kabartma tozu ve karbonati ekleyerek  ,hamur ele yapismayacak kivama gelene kadar yogurmaya devam ediyoruz.
Hamurun üstünü strecle kapararak buzdolabin da bir Saat kadar dinlendiriyoruz.Cevizden biraz daha büyük parcalari yuvarlayarak aralikli olarak altina yagli kagit serilmis tepsiye diziyoruz.
Bir kaseye yumurta sari koyarak cirpiyoruz .Diger kaseye ise un haline getirilmis  findik kirigi ve Seker karisimi koyuyoruz.
Kücük hamur toplarimizin üzerine önce yumurta sarisi sonra ise findikli Seker karisimi  koyuyoruz.
Önceden isitilmis firinda alti ve üzeri hafif kizarana kadar pisiriyoruz.(180 derece de yaklasik 15 dakika.)
Firindan ciktiktan sonra bir süre sogumasini bekliyoruz .Bicakla keserek arasina Nutella sürüyoruz.
Ben kurabiyenin sekerini az buldugum icin Nutella sürmeyi tercih ettim .Degisik recellerle de denenebilecegini dusunuyorum .Herkese afiyet olsun .


Yorumlar

  1. Bayılırım nutellaya, kurabiye hali de nefis olmuştur. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. nutella dedim mi akan sular durur Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Canım çok güzel özetlemişsin içinde bulunduğumuz durumu ve insanların ve karşı tarafın ruh halini iyi analiz etmişsin, maalesef düşman gözüyle görüyor adam bizi, oysa hatırla pkk'lıları bile düşman gözüyle görmediğini söylemişti! Zaten o yüzdendir ki, güle oynaya saldı hepsini!!
    Gençlere helal olsun evet çok mutluyum ben de ve Atatürk ülkeyi boşuna gençlere emanet etmemiş:)
    Tarif ise müthiş! Eline sağlık canım, afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Bir sabahta haberlri okurken bakarken Turkiyede gunluk guneslik mutluluk ozgurluk var insanlar mutlu kardes kol kola deseler..icimiz yaniyor ..bu gidisat iyiye degil..ama yinede umudum var..
    Kurabiye tarifin cok guzel belki denesem bugun, biraz yesem..yanindada cay yapsam..havamizda oyle kotuku yine..en azindan kurabiye cay-kahve iyi gelir belki..ufak mutluluk istiyorum suan..sevgiler ..afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  5. Nutellalı kurabiye nefis görünüyor canım ellerine sağlık. Bloğunu takipteyim bana da beklerim. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. ellerine emeklerine sağlık olsun canımmm.

    YanıtlaSil
  7. şimdi çayımın yanına olsa harika olurdu canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Kurabiyeler nefis görünüyorlar ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Eline sağlık, harika olmalılar..

    YanıtlaSil
  10. nutella varsa o tarif güzeldir;)
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. malesef hepimiz aynı durumdayız,acaba bugün neler olacak sorusunu kendimize sorar olduk,ne acı !
    kurabiyeler nefis görünüyor eline sağlık ...

    YanıtlaSil
  12. Off bayılırım kurabiyelere ama daha önce denemediğim bir tarifdi. Hemen not aldım elinize sağlık harika gözüküyor.

    YanıtlaSil
  13. bir nutella kavanozunu onbeş dakkada bitiriyorum.
    yenmez mi bu not aldım.
    yaparım tebisi.
    :)

    YanıtlaSil
  14. oyy oyy yenmezmi bu nefis kurabişler hemde içi nutellalı.... ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  15. Enerji bombası bir kurabiye olmuş,çocuklarımın çok hoşuna gidecektir,ellerinize sağlık arkadaşım.Selamlar,sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Artık tatilde sık sık senin tariflerinden denerim ben de, çok tatlı görünüyorlarrr :))

    YanıtlaSil
  17. bir tutam kekik arkadşımızda çokoprensli kurabiye gördüm bi de bak.
    :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder