iki Renkli Kek-Kızımın ilk Keki

Bir anne için ne buyuk mutluluktur ,kizinin elinden ilk kekini ,pastasını yemek .Nasıl bir gurur sanki kakaolu kek degil ,yedi katli dügün pastası hazırladı kizim .Kendi elleriyle yumurtaları kirdi ,çırptı ,firini ayarladı ve nihayet pişirdi .

İsin özü hersey böyle toz pembe degildi tabii ki .Ergen çocuklara sahip anneler bilirler ,bu yaslar da çocuklar alabildiğine isyankar ,tembel ,memnuniyetsiz oluyorlar .Varsa yoksa odaları ...O küçücük odalar da 24 Saat geçirebiliyorlar .Cep telefonları ,bilgisayarlarından ayrılmak istemiyorlar.

Kizimin mutfak macerası benim söylenmemle  başladı .Sonunda dayanamayarak mutfağın yolunu tuttu.İsteksizce malzemeleri karıştırdı ,kalibi yağladı .Piştikten sonra kendisi de tadini çok begendi .Bir kere daha yapmak istedi .Benim de yedigim en güzel kekti, yaptıklarımı katladı .Boynuz kulağı gececek galiba.

Saka bir yana ,evde olan malzemelerle kolayca yapılabilecek kek ,bana daha lezzetli geldi .
İki renkli kek malzemeleri ,

-3 yumurta
-1 su bardağı Seker(Biz tatsız olduğunu düşündüğümüz için 2 parmak daha seker ilave ettik.)
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı siviyagi
-yaklaşık 2.5 -3 su bardağı un
-4 yemek kaşığı  Kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya

Kuzucum güzel elleriyle ilk olarak yumurta ve sekeri iyice çırptı.Icerisine süt ,yag ekledi.Kabartma tozu ,vanilya ,un ilavesinden sonra iyice karıştırdı .

Silikon kek kalibini yağlayarak hamurun yarısından fazlası ,kek kalibinin içerisine döküldü.

Kalan sivi hamura Kakao eklenerek  tekrar çırpıldı .Ama biraz Kati olduğu için 2 yemek kaşığı ayrıca süt ilave ettik .(Bu Kadar  Kati hamur da  mikser çalışmıyor ;careler tükenmez.)

Kakaolu karışımda kek kalibinin üzerine dökülüp ,hafifce karıştırılır.Ve 180 derece önceden ısıtılmış firin da islem son bulur .Kabarıp ,güzelce pisen kekimiz yaz sıcakların da buz gibi meşrubatla afiyetle yenilir.


 

Yorumlar

  1. gercekte dugun pastasi gibi ilki boyle kabardiysa masalh masalh:) kalipta cok guzelmis bugun kek kaliplarina baktim hosuma giden bisey bulamadim boyle birseye rastlarsam kesin alirim:)

    YanıtlaSil
  2. Of of offff:)))valla bak bak canım çekti, kızının eline sağlık, afiyet olsun, tarifi not ettim...şekerli kek yemeyi kesmiştim ama böyle capcanlı fotoları görünce yeniden mi başlayacağım ne?:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Vallahi ne guzelde kabarmis ilk denemeye gore cok cok basarili kuzucugun ellerine saglik sevgilerimle canim

    YanıtlaSil
  4. maşallah ona ne de güzel kabarmış.ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Amanin bu ne kadar guzel kabaran bir kek olmus ellerine saglik kizimizin:) Annesi gibi hamarat demekki..afiyetlen yenmezmi bu kek birde kizinin elinden..(masallah ta diyorum bu arada tabiki..) sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Nasıl kabarmış bu kek böyle...
    Kızların elleri değince daha bir lezzetli oluyor her şey, kızınızın ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Oyyy oyy o elleri öperim ben maşaAllah kuzuma ellerine sağlık olsun resim gibi olmuş keki.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder