Süpriz Kek

Yillar yillar önce aldigim bir tarif .Tokat`ta akraba ziyaretine gittigimiz de yemistim ve tadini cok begenmistim .

Bence bu tarifin en büyük özelligi bereketli ve masrafsiz bir kek olmasi .Kalabalik misafirlere yapilabilir Kücük kagitlarda servis yapildiginda da sunumu da kolay oluyor .

Ancak hindistan cevizini bol tutmakta fayda var .Cünkü kullandiginiz hindistan cevizi bir süre sonra kekin üstüne yapisiyor ve hic yokmus gibi görünüyor o yüzden bolca hindistan cevizi kullanabilirsiniz .

Tarife gecmeden önce Almanya da bizim yasadigimiz bölge de okullarin daha yeni tatil oldugunu unutmadan yazayim .Temmuzun 20 sine kadar okulla gitti cocuklarimiz  simdi ki tatilleri ise sadece 6 haftacik .

Ne yapalim burada yaz tatili uzun sürmüyor ama ara ara cok tatil oluyor .Örnegin kasim ayin da 2 hafta sonbahar tatili olacak .Cocuklarin off demesine firsat kalmadan okullar tatile giriyor .Böylece okuldan bikmiyorlar .

Biz bu tatili firsat bilerek bu yaz degisik birseyler yapmaya karar verdik .Arabamiza atlayip ,Italya ya dogru yola cikacagiz .Arada zurich`te konaklayip ,isvicreyi gezecegiz .Sonra ver elini Italya .Bolca Pizza yiyecegiz .

Kisa süre bloguma ugrayamayacagim sizin icin fotograflar cekecegim ,herkese mutlu,güzel tatiller.

Süpriz kek icin gerekli malzemeler,
3 yumurta
1 su bardagi süt
1 su bardagi Seker
1 su bardagindan az siviyagi
2 su bardagi un
1 paket kabartma tozu
vanilya

sosu icin
2 su bardagi süt
1 yemek kasigi nescafe
2 yemek kasigi Kakao
1 su bardagi Seker

ve hindistan cevizi

ilk olarak keki yapmamiz gerek .Kek icin tüm malzemeler karistirilir mikserle cirpilir ve yagli kagit konmus tepsiye hamur yayilir ve 180 derece de pisirilir .Büyük firin tepsisin de pisirilen kek Kücük kareler seklin de kesilir.
Ayri bir tencere de sos icin gerekli malzemeler karistirilarak kaynatilir .5 dakika kaynadiktan sonra alti kapatilir ve sogumaya birakilir .
Kek iliyinca herbir kek dilimi önce sosa sonra hindistan cevizine iyice batirilir .Muffin kagitlarin da servis yapilir .
Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Eline sağlık arkadaşım çok güzel gözüküyor, tatil için şimdiden güle güle gidin, güle güle gelin diyorum, iyi tatiller, bu arada benim kız yeğenim BÜ korosunda, İtalya'ya gitmişlerdi pizzaları, spagettileri hiç beğenmemişler, bakalım sen nasıl bulacaksın merakla bekliyorum...belki de onlar ne de olsa öğrenci hepsi ucuz kötü yerlere gitmişlerdir diyorum:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. iyi tatiller size.Keşke bizde sık sık kısa tatilli olsa eğitim ...

    YanıtlaSil
  3. Kek tarifin cok guzel eline saglik..Cocuklara ve sizlere guzel bir tatil diliyorum..Italyaya gidince (iciyorsan)bir bardak kirmizi benim icin iciver:)) ekim ayinda bizim de gitme ihtimalimiz var ama bakalim..buradan yol cok uzun malum:) gonlunuzce gezin keyfini cikarin bolca yeyin ve resimleyin..gorusmek uzere..sevgiler, keyifli tatiller..

    YanıtlaSil
  4. tatile giderken yanınıza bu küçük keklerden almayı unutmayın:))
    elinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. çok şeker görünüyorlar ;)

    http://pinkyfashionbeauty.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık çok şık bir sunum olmuş
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. ayy çok şeker görüNüyoLar:) eLLeriNize sağLık:)
    iLk fırsatta deNeNecektir :)

    YanıtlaSil
  8. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyorlar.
    İyi yolculuklar keyifli tatiller diliyorum.
    İyi bayramlar dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder