Garda Gölü


Alti üstü bir göl diye düsünmüstüm .Özel olan ne olabilir ki ? Tüm Almanlarin akin akin gitmesinin sebebi ne idi ki? Sirf meraktan yola ciktik.Italyanin bilinen sehirleri dururken önce oralari görmek istedik .Isvicreden Italya`nin en büyük gölü Garda gölüne gitmek icin yollara düstük .Alp daglarinin olagaüstü manzarasini saatlerce seyrederek gittik .Ardi arkasi kesilmeyen tüneller.Koca daglarin altina kilometreler süren tünelleri nasil yapmislar anlamak zor .Verona´ya ulasip otelimize yerlestikten sonra ilk isimiz Pizza yemekti ,kalan 6 gün boyunca da öglen ve aksam yemeklerin de sadece Pizza yedik .Italya da  kötü Pizza yemek imkansiz galiba .heryedigimiz resaurantta cok lezzetli pizzalar vardir .Ama biz turistlik mekanlari degil arka sokakta halkin gittigi yerleri tercih ettik .Hele bizim  mahalle firinlarimiza benzeyen Pizza firinlarina ne demeli .Oturma yerlerleri yok ,siparisinizi verip bekliyorsunuz ,gözünüzün önünde hazirlanip  pisirilen pizzanizi sicak sicak evinize götürüyorsunuz .

Gelelim Garda gölüne ,italyanca adi " lago di Garda".italya´nin en büyük gölü.Verona ve milano´ya cok yakin ulasim cok kolay.Herbir kösesinde oteller ,karavan kamplari ,yüzmek icin Uygun parklar var .

Bana istanbul´un adalarini hatirlatti .Sanki Heybeliada  sahilin de dolasiyoruz ve martilar ekmek bekliyor bizden .
 
 
Bakmayin ara sokaklarin sessiz göründügüne ,dar sokaklar da igne atsaniz yere düsmüyordu. 
 
Kalabaligi takip ederek buldugumuz  halk plaji .Özel bir mülkün bir kismini ücretli plaj haline getirmisler .Suyu tabii ki akdenizle kiyaslayamayiz ama hava cok sicak oldugundan serin su bize iyi geldi .Arzu ederseniz plaj barindan aperatif yiyecek bulabilirsiniz  veya digerlerinin yaptigi gibi yaniniz da getirdiklerinizi yiyebilirsiniz.
 
 
Tas binalarin gölgesinde 40 derece de dolasmak ayri bir zevk .Kimler geldi kimler gecti bu ara sokaklardan . 
 
Kizimin israriyla yüzünü boyattik .Prenses olacakti ama  bu makyajla öcü gibi oldu kuzum .Ertesi  gün ise göz kapaklari sisti ve gözleri yumuk yumuk oldu .Kullanilan boya alerji yapmisti ,göz cevresi ise pul pul oldu .
 
 
 
Sirmione ,ne güzel bir sehirsin sen .Italyanlar hayatin anlamini biliyorlar ve binlerce yildir da hep bilmisler .Lezzetli yemekler ,güzel ickiler ,limonecellolar ,spagettiler,taze baharatlar ,baharat kokulu sokaklar .Hep buralar da yasasam diyor insan .Benim güzel ve yalniz ülkeme benziyor buralar . 
 
Internette arastirma yaparken özellikle bu sehir icin ,turistlik degil cok sevimli yaziyordu biryerler de .Tarihine bakmamisim sanirim 30 yil önce gitmis o satirlari yazan arkadas .Kalabalik; herbir köse turist kayniyor kulagimiza en cok Almanca carpiyor. 
 
Garda gölü sadace bir göl degilmis .Ülkemiz de olupta kiymetini bilmedigimiz göllere güzel bir alternatifmis .Üc tarafi Türkiye gibi denizlerle cevrili olmasina ragmen sadece deniz turizmi
yok buralarda .Göl de herbir kösesiyle insanlari kendine cekiyor .iliman havasi ,meyve bahceleri ,hediyelik esya dukkanlari ,tarih kokan sokaklariyla bizi cezbetti  garda gölü. 
 

Yorumlar

  1. Şükran'cığım çok güzel bir yermiş çok beğendim, özellikle plaja, tarihi dokusuna, evlere, güzelim kızına prenses makyajını kim yapmışsa iyi yapamamış ama o zaten prenses:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar;
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    182. takipçin benim.
    Bana da gelirsen sevinirim :)
    Mutlu Bayramlar
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Nefis bir gezi ve tatil olmus..resimler harika..seneye belki gidecegiz ama bakalim kismet..Avrupanin her bir yeri farkli guzellikte bence..Paylasim icin tesekkurler..
    Kizinada gecmis olsun canim ya ne kullaniyorlar boya olarak bilmiyoruz, bazen alerji yapiyor..umarim tamamen gecmistir..sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder