Havuçlu Kek


Yaz günleri keyifli geçiyor .Günesi görmek bile kanimizi ısıtıyor ,yuzumuzu güldürüyor.Hal böyle olunca da gezmeler ,eğlenceler  devam ediyor .

Türkiyeden misafirlerimiz var .Kayinvalidem ve görümcemler iki haftalığına bize geldiler .Onlarla beraber geziyoruz ,Duisburgda ki hayvanat bahçesine gittik .Sabah 9.30 da actik aksam 17.30 da hayvanat bahcesini kapattik .Hafta ici oldugu icin ,tenha hayvanat bahcesin de rahat rahat dolaştık .
Herbir kafesin önünde rahat rahat  vakit geçirdik  ,seyrettik .Geniş bir alana kurulumus bir hayvanat bahcesinde hayvanlar temiz kafesler de ,yeşillikler icerisin de yaşıyorlar .

Koalalar ,aslanlar ,leoparlar ,penguenler ne güzeldi .Hele de yunuslarin showu  görülmeye degerdi.Yine de içim acidi hayvanlara kendi zevklerimiz için Küçük kafeslere ,havuzlara tıkıyoruz hayvanları ,doğal ortamlarından yuvalarından ayırıyoruz.

Insanoglu vahşi maalesef ...

Bu kadar gezdikten sonra cayin yanında bir kek iyi giderdi .Biz de havuçlu, bol cevizli kek yaptık afiyetle yedik .Iste kekimizin tarifi ,

-3 yumurta
-1,5 su bardağı toz Seker
-1 su bardagindan bir parmak az siviyag
-2 su bardagi un
-1 Tatli kasigi tarcin
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1,5 su bardagi rendelenmis havuc
-yarim su bardagi iri cekilmis ceviz.

ilk olarak yumurta ve sekeri mikserle iyice cirpiyoruz.Icerisine siviyagi ekleyelim.
Un ,vanilya,kabartma tozunu birbirine karistirarak ,yumurtali karisima ekleyelim.Tahta kasikla ,tarcini ,iri cekilmis cevizi  ve havucu karistiralim.Yaglanmis kaliba dökelim.

Önceden isitilmis firin da 180 derece de yaklasik 45 dakika pisirelim .Kurdan testinden gectikten sonra tamamdir cayi demleyebilirsiniz.Herkese afiyet olsun.
 

Yorumlar

  1. havuçlu kek harika eline sağlık, koala vs. belki mutludur ama o yunuslar çok mutsuz oluyormuş:( peta sayfasında bakamıyorum bile:( gösteri için onlara acımasızca zorluyorlarmış:(
    sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. Gunesli ilik gunlerin tadini cikaralim..kis kapida sayilir heleki bizler icin:)) kek nefis gozukuyor..hayvanat bahcesindeki hayvanlara bende uzuluyorum kimbilir mutlularmi degillermi ama ozellikle yunuslar balinalar onlar mutlaka mutsuzdur:( guzel bir paylasim resimler hos..sevgiler..keyifli gunler olsun..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder