Çok eskilerden bir Tarif ,ilk yemek yapmayı öğrendiğim ,ilk mutfakla basa çıkmaya çalıştığım zamanlardan .Üstümden ter akardı yemek yaparken ,ya beceremezsem ,ya tutturamazsam diye telasa düserdim .Beceremeyip ,tutturamadığım da o Kadar Zaman olurdu ki.
Ama bu Tarif öyle degil ,becerememek gibi bir sans yok ,karistir malzemeleri ver fırına .Böreğin yerine ,pilav ve makarnaların yanına iyi bir alternatif .Her et yemeginin yanına pilav yapmaktan biktim ,bizler de makarna,pilav yemeden doymuyoruz .Patates sufle ise havali adıyla misafirlerinizin ve ev ahalisinin hem gözüne hem midesine hitap edecek .
Kullanacağımız malzemeler,
-3 adet büyük Boy patates
-2 su bardağı un
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı siviyag
-1 yumurta
-1 paket kabartma tozu
-tuz,karabiber
-200 gr rendelenmiş peynir veya cökelik
-taze nane (bulamazsanız kuru naneyi de arzu ettiğiniz miktar da kullanabilirsiniz.)
Patatesler rendenin kalin tarafıyla rendelenir.
Buyuk bir çukur tabaga alınarak tüm malzemeler ilave edilir.
Yuvarlak borcama bir miktar sivi yag sürülür ve karıştırılan tüm malzemeler eşit olarak dökülür.
Önce den ısıtılmış fırında 190 derece de pişirilir .Ben yaklaşık 40 dakika üzeri kızarana Kadar pişirdim ama pisme süresini kendi fırınınıza göre ayarlamanızı tavsiye ederim .
Herkese sıcak ve güneşli günler....
Ama bu Tarif öyle degil ,becerememek gibi bir sans yok ,karistir malzemeleri ver fırına .Böreğin yerine ,pilav ve makarnaların yanına iyi bir alternatif .Her et yemeginin yanına pilav yapmaktan biktim ,bizler de makarna,pilav yemeden doymuyoruz .Patates sufle ise havali adıyla misafirlerinizin ve ev ahalisinin hem gözüne hem midesine hitap edecek .
Kullanacağımız malzemeler,
-3 adet büyük Boy patates
-2 su bardağı un
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı siviyag
-1 yumurta
-1 paket kabartma tozu
-tuz,karabiber
-200 gr rendelenmiş peynir veya cökelik
-taze nane (bulamazsanız kuru naneyi de arzu ettiğiniz miktar da kullanabilirsiniz.)
Patatesler rendenin kalin tarafıyla rendelenir.
Buyuk bir çukur tabaga alınarak tüm malzemeler ilave edilir.
Yuvarlak borcama bir miktar sivi yag sürülür ve karıştırılan tüm malzemeler eşit olarak dökülür.
Önce den ısıtılmış fırında 190 derece de pişirilir .Ben yaklaşık 40 dakika üzeri kızarana Kadar pişirdim ama pisme süresini kendi fırınınıza göre ayarlamanızı tavsiye ederim .
Herkese sıcak ve güneşli günler....
Enfes bir lezzet ,kızlarım bayılacak aldım tarifi gidiyorum,sevgiler...
YanıtlaSilharika bir şey olmuş arada bir değişiklik şart işte buda uygun aldım tarifi canım eline sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok severim sevgilerimle..
YanıtlaSillezzeti görüntüsünde...ellerinize sağlık, denemem lazım, çok hoşuma gitti...
YanıtlaSileski tarifler şaşmaz yarı yolda bırakmaz :) eline sağlık
YanıtlaSilHımm harika görünüyor çok düzgün bir dilim çıkmış hemde :)
YanıtlaSilBen de çok beğendim, patatesin salatasını çok severim, bu da enfes..eline sağlık, ben de deneyeyim..sevgiler
YanıtlaSilNefis görünüyor, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilİmrenerek okudum yazınızı. Benim de beceremediğim bir şeydir sufle. Acaba bu tarifi yapabilir miyim? Deneyeceğim mutlaka ellerinize sağlık.
YanıtlaSilİmrenerek okudum yazınızı. Benim de beceremediğim bir şeydir sufle. Acaba bu tarifi yapabilir miyim? Deneyeceğim mutlaka ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNefis gozukuyor elinize saglik...sufle hic denemedim tesebbuste etmedim:)) ama bunu deneyebilirim kolaya benziyor ..afiyetler olsun..sevgiler
YanıtlaSilNefis görünüyor. Yarın hemen yapmak istiyorum.
YanıtlaSilÇok özendirdiniz :)
Not:Patatesler çiğken rendeleniyor sanırım. Çok emin olamadım....
Selam canim paylasim icin tesekkürler patatesin her türlüsünü severek yerim bu da nefis görünüyor ellerine saglik canim sevgilerimi biraktim bana da beklerim canim sevgiler♥
YanıtlaSilPatetes olur da sevilmez mi? Hele bir de fırında ve bu malzemelerle. Elinize sağlık.
YanıtlaSilPatetes olur da sevilmez mi? Hele bir de fırında ve bu malzemelerle. Elinize sağlık.
YanıtlaSil