Çikolatalı Muffin




Kizim tatilden Döndü ,ne Kadar özlemisim .Ev sanki bombos ,sessiz ,sakindi.Allah kimseyi evladindan ayirmasin .Kimi annenin babanin cocuklarini terkettigini düsünmek bile korkunc .Kedi bile köpek bile yavrularini birakmiyor .Sebep her ne olursa olsun ,cocuklarini birakan anne babanin cehennemin dibine gitmesi gerektigini düsünüyorum .Hele de   sokaklara ,cami önlerine bebelerini birakip gidenler yok mu ,önce bu dünya da iskence yapilmali sonra öbür dünya da cehennemi boylamali onlar .

Yok pozitif düsünelim yok aciyalim ...Yok yok onlara insanlik göstermeyelim .Insan karnin da tasidigi ,ilk hareketlerini hissettigi ,ilk tekmesini yedigi ,canina can kattigi ,kokusunu icine cektigi yavrusunu nasil kollarindan sokaga birakabilir .Kurda,kusa yem edebilir .

Evlat kokusu Cennet kokusu gibi .Icine cektimi cigerin sizliyor .Boynuna dayadin mi yüzünü ,öpücüklere bogdun mu gidisini ,yanaklarini en güzel parfüm sönük kaliyor yaninda .Cocuk kac yasina gelirse gelsin bu hep böyle .sadece Kücük bebekken degil kocaman bir genc oldugun da ,yüzüne bakmayip yaninda oturmadiginda da  hep güzel kokusu ,tadi .Daha da büyüdüklerin de evden kus misali uctuklarin da esleriyle ,cocuklariyla misafir gibi geldiklerin de nasil olur bilmem .O kadar tecrübem yok .Ömürleri uzun ,bol olsun cocuklarimizin.

Kiymetlilerim cikolatayi cok seviyor okuldan geldiklerin de yesinler ,göbüslerini doyursunlar diye yaptigim muffinlerin tarifi,Tarif yaseminmutfakta dan.

-2 su bardagi un
-2 cay kasigi kabartma tozu
-yarim cay kasigi karbonat
-yarim cay kasigi tuz
-yarim su bardagi Seker
-3 yemek kasigi Kakao
-1 yumurta
-250 ml süt
-yarim su bardagi siviyag
-damla cikolata
-icine koymak icin parca cikolata


Firin 180 dereceye isitilir.
Önce Kati malzemeler karistirilir.
Ayrica yumurta sekerle el cirpici ile cirpilir.Icine yag ve süt eklenir .Kati ve sivi malzemeler birbiriyle tel cirpici ile karistirilir .Muffin kaliplarina Muffin kagitlari konur .Hamur bir miktar paylastirilir bir parca cikolata konur .Üzerine damla cikolata eklenir .Firin da yaklasik 20 dakika pisirilir .
Kokusu tüm eve yayilmis olur zaten herkese afiyet olsun .
 

Yorumlar

  1. Gözünüz aydın :))
    Muffinler de süper görünüyor ellerinize sağlık..

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çocuklar sever ama büyüklerinde vazgeçilmezi eline sağlık canım nefis olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ev de çocuk varsa hamurisleri mutlaka yapılıyor. Oyle sağlıklı vejeteryen yemekler popüler olmuyor çocukların gözünde.

      Sil
  3. gözün aydın canım, senin adına sevindim, katılıyorum kedi, köpek bile yavrularını hem de 4, 5 tane bazen 7 - 8 tane hatta 10 tane olsa bile hepsine layıkıyla bakmaya çalışıyor...insan denen yaratıktan nefret ediyorum böyle haberleri okudukça...çikolatalı muffin harika görünüyor eline sağlık bir tane de ben aldım:)))
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrusun mujdecigim ya.Insan oglu öyle vahşi oluyor ki bazen. Vicdansiz cigersiz cikiyor bazen anasını n karnindan.

      Sil
  4. Umarim kizinin tatili cok guzel gecmistir..ozlenmezmi cocuklarimiz..muffinlar cok guzel tarifte..hic cikolatali denemedim bunu yapmam lazim ailecek cok severiz..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Gozun aydin olsun canim.. muffinse al benden kap kac bir tane diyo afiyetler olsunnn...

    YanıtlaSil
  6. Öyle duygusal yazmışsın ki... Rabbim kimseye evlat acısı yaşatmasın, hep böyle dua ediyorum.
    Muffinlerin ise harika görünüyor, hele bir de kakaolu olduğunda hiç dayanamıyorum ben.

    YanıtlaSil
  7. eve dönüşte, mutfaktan yükselen mis gibi kokular ne güzel kazınır insan zihnine...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder