Ekşili Köfte


Bu sene kiş gelmedi, daha kar göremedik .Ocak ayinin ortasındayız ama hala bahar havasi tadin da yaşıyoruz kisi.Acaba bu yazin gec geleceğinin   ve kısa süreceginin habercisi olabilir mi ?

Bize kis gelmedi ama kizim okulla kis tatiline gitti ,8 sınıflar geleneksel olarak 10 gün kayak tatiline gidiyorlar .Başların da öğretmenleri ile Avusturya´ya 15 saatlik otobüs yolculugundan sonra ulasarak hem tatil yapıp hem de kayak öğreniyorlar .Cocuklar cok sanslilar böyle imkanlara sahip olduklari için .Allah herkese böyle şanslı kapılar açsın insallah .

Kızımdan 10 gün ayrılmakBaşların bana cok zor geldi ,o her ne Kadar bir hafta önceden bavulunu hazırlamaya baslasa, heyecan yapsa da benim icin stresli günlerdi.Onun uzaga, bensiz gidecek olmasi ,kanimin çekilmesine yetti.Evlatlar  o Kadar degerli ki ,anneler gözünden ayirmak istemiyor cocuklarini ama Zaman geciyor onlar da büyüyor.Kuslarin da kendi kanatlariyla ucma vakti geliyor .

Pelinimi yolcu etmeden  yaptim eksili köfteyi ,Güzelce karni doysun ,ac kalmasin diye afiyetle yedirdim kizima .

Malzemeleri ise,
-400 gr kiyma
-1 yumurta beyazi
-3 corba kasigi bulgur
-tuz
-karabiber
-maydonoz
-1 orta boy sogan

Terbiyesi icin
-1 yumurta sarisi
-3 corba kasigi un
-1 su bardagi yogurt
-yarim limon

ilk olarak sogani rendenin ince tarafi ile rendeliyoruz ,Bulguru ve diger malzemeleri karistirarak köfte harcini hazirliyoruz .Buzdolabin da birsüre dinlendiriyoruz,Köfteleri yuvarlayarak un serpilmis tepsiye siraliyoruz .Bir tencereye su koyarak kaynatiyoruz ,Bir parca tuz ekliyoruz kaynayan suya köfteleri atiyoruz .Su miktari cok fazla olmamali ,sonucta corba yapmiyoruz .

Köfteler pistikten sonra ,ayri bir yerde yumurta sarisi ,un ,yogurt karistirarak limon suyunu slklyoruz .

Kepçeyle köftelerin piştiği sudan  alarak terbiyeye hafifce damlatiyoruz .Böylece terbiye ilitilmis oluyor  ve kesilmiyor .Daha sonra terbiyeyi sürekli karistirarak corbaya ilave ediyoruz .Birkac dakika sonra  ocagin altini kapatabiliriz .Eksili köftemizi sicak olarak servis yapiyoruz .Herkese afiyet olsun .

Yorumlar

  1. Canım üzülme bak ne güzel kar tatili, kayak yapacak, kızak kayıp, kardan adam da yaparlar, kar topu da oynarlar ben çocukken de çok severdim, hala da çok severim kar yağsa çıkıp oynayasım geliyor bu yaşımda bile:)))Allah kavuştursun diyorum, ekşili köfte çok lezzetli gözüküyor otobur olmama rağmen benim bile canım çekti..:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. keyifli ayriliklar olsun canim guzel guzel saglikla gitsin gelsin insallah eksili kofteyse misss ellerine saglik olsun sevgilerimle..:-)

    YanıtlaSil
  3. Kizina iyi yolculuklar olsun hayirlisi ile gidip gelsinler cok cok eglenecekler . Eksili kofte yi ozlemisim, yapmam lazim..ellerine saglik..Keske burayada bahar gelse ama nerdee daha cok var..guzel bir hafta sonu olsun..sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık çok sevdiğim bir çorbadır :)

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık eminim çok lezzetli olmuştur. Babam soruyordu ekşili köfteyi sizin tarifi göndereceğim ona şimdi. Kızınızın keyifle, sağ salim dönmesini diliyorum, güzel ayrılıklar bunlar, hasretle kavuşursunuz dilerim :)

    YanıtlaSil
  6. Allah kısa zamanda kavuştursun kızınızla ama zaten tatile gitmiş, eğlenecek. Ekşili köfte harika gözüküyor. Ellerinize sağlık...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil

Yorum Gönder