Böğürtlenli Beze

Hayatim da ilk defa bayan bayana geziye gittim.İstikamet Istanbuldu . 6 Alman 3 türk bayan istanbul´un altini üstüne getirdik .Kimi zaman heyecanlı, maceralı kimi zaman da biraz stresliydi .Bu Kadar bayanın yapacağı ilk is  alışveriş ,müze ,kahkaha ve sonlandırılmaya çalışılan Tatlı krizleri.

Türkiye´ye ilk kez gelen arkadaşlarımız kalabalıktan ,trafikten ,karmaşadan ve kuralsızlıktan şaşkına dönmüş bir şekildelerdi .Taksilerden ,birbirine adeta  sürtünerek gecen arabalardan korktular ,Trafik ışıklarına insanların aldırmamasına  şaşırdılar .Ama 3 gün sonunda bizler gibi cesaretini toplayarak caddelere atladılar ,kırmızı ışıklar da yaya geçitlerin de yürümeyi öğrendiler ......

Almanya da  kurallar var Trafik kurallarına herkes uyar , çünkü bilir ki  kurallara  uymadığın da cezası vardır  veya yanında ki ,sağında ki ,solunda ki seni uyarır ,şikayet eder .Oysa Türkiye de kimse kurallar uymaz ,hatalı olanı uyarmaya kalksan "sana ne" diyerek tepki gösterir .

Bizim Alman arkadaşlar da baktılar  herkes kuralları hice sayıyor ,daha doğrusu orta da takip edilmesi gereken bir kural yok ,bizim gibi davranmaya başladılar .Çok şükür gezimiz 5 gün sürdü de herhangi bir Trafik kazası olmadan  onları  memleketlerine ,evlerine ulaştırabildik .

Öyle çok fotoğraf cektik ki ,sonunda bir araya gelerek fotoğraflara bakalım ,gezi dedikodularımızı yapalım dedik .Bir arkadaşımız ,harika bir sofra ,pastalar esliğin de hepimizi kahveye çağırdı.

Hem kahvelerimizi içtik hem de  gezi maceralarımızı konuştuk .Heyecanlı sohbetimiz, küçük kavanozlar da yedigimiz dolaptan yeni çıkmış soğuk tatlılarımızla kesildi .

Görüntü güzel ,tadi ise çok güzeldi.Böğürtlenli kavanoz tatlısının tarifini sevgili Andreadan sizler için aldım .En kısa süre de ben de deneyeceğim .Gerekli malzemeler,

-500 gr dondurulmuş böğürtlen
-2 su bardağı kadar çırpılmış krem santi
-200 gr Kaymak (sade beze)

Bezeler ufalanır , Küçük kavanozların en altına ezilmiş beze konur ,üzerine donmuş böğürtlen parçaları eklenir ,daha üstüne krem santi ilave edilir .üstüne bir kat daha bu şekilde hazırlanır .Bir gece önceden hazırlanıp buzdolabın da bekletilirse ve soğuk servis yapılırsa daha lezzetli olduğunu söyledi Andrea .Arkadaşımın ellerine sağlık ,hepinize şimdiden afiyet olsun.




 

Yorumlar

  1. Çok değişik ama lezzetli gözüküyor... Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. bu tatlı harika görünüyor
    afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. Çok değişik bir tarif olmuş arkadaşının ellerine sağlık.
    Tüm olumsuzluklara ramen güzel bir hafta geçirmişsiniz ne güzel,kurallara gelnce sabahtan akşama kadar dizi izleyen vaktini tv başında yada gün gün gezerek geçiren annelerin yetiştirdiği evlatların olduğu bir ülkeden başka ne beklenebilirki onların yüzünden diğerleride aynı sizin yaptığı gibi kuralsız ortamın kurallarına uymak zorunda kalıyor.
    Söyleyecek çok şey var neyse ben daha fazla uzatmayayım sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sunum harika ve tarif de oldukça farklı, bayıldım ben buna... Ohhh hanım hanıma süper vakit geçirmişsiniz, maalesef arada olumsuzluklar da olsa bence unutulmayacak bir tatil olmuştur.

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  5. Bogurtlen ve beze kulaga cok hos geliyor denenesi.. eline saglik canim... ah su memleketimin kuralsizligi.. :-( sonumuz hayrola :-)

    YanıtlaSil
  6. aaaaa sonra istenbul anılarınızı da yazarsın. trafik dışındaki tatlı komik şeyleri de :) bu tatlıyı da denerim. evet değişikmiş. duymamıştım. oleey yeni bişi öğrendik :)

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar.

    "Böğürtlenli Kavanoz Tatlısı" paylaşımınız, tadı kadar harika ve nefis bir paylaşımdı. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. Ben de bir süre Almanya'da misafir işçi olarak kalmıştım. Kural tanımayan ülkemin insanları ile ilgili tespitleriniz de çok doğruydu. Ülkemdeki kural tanımaz insanları uyardığınız zaman "SANA NE!" tepkisiyle karşılaştığınız da bu tepkiyi öpün tepenize koyun, çünkü hastanelik olmadan kurtulamazsınız. Uyardığınız insan sizi gözüne kestiremezse, hemen o anda bir ordu gibi çoğalarak üzerinize çullanıyorlar.

    Oysa, uygar ve çağdaş bir ülkede insanlar yapılan haklı uyarıyı hak ettiğini kabul edip sizden özür dilerler. Ne diyelim. Cenab-ı Hakk, ülkemizdeki bu vurdumduymaz ve kural tanımaz insanları ıslah eylesin.

    Selam ve dualarımla.

    NOT: Bir fırsatını bularak internete girdiğim de bu ziyareti gerçekleştirdim.

    YanıtlaSil
  8. Tarif cok hos..en hos olanda Istanbul bayanlar gezisi:)) ne iyi etmissiniz..ozledim memleketi..resimleride paylas arada emi..sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder