Cheesecake,Kasekuchen (Polonya usulü)



Ev de yaptigim yemeklerin ,fotograflarini bile cekmiyorum artik .Ama ne Zaman arkadaslarim da degisik birseyler yesem aninda cep telefonumla fotografini cekiyorum .Maksat sayfam da paylasmak ,maksat degisik tarifleri size de anlatmak , hatta isin biraz da kolayina  kacmak galiba .

Sagolsun arkadaslarim da benim acelecigimi  bildikleri icin ,hemen tariflerini veriyorlar  .Gecen ay icerisin de birlikte Istanbul gezisine gittigimiz arkadaslarimizdan Gabi´nin dogumgünüydü .O da gecen günler de bize Pasta yapip getirmisti .

Pastanin ismi kasekuchen  diger bilinen adi ise cheesecake .Ama bunun özelligi polonya usulü kasekuchen olmasiymis .

Cok lezzetli idi .En cokta Pastanin üzerinde görünen Seker damlalari hosuma gitti .Ben onlari Dekor amaci ile koydugunu sandim ama Pasta pistikten sonra kendiliginden olmus onlar .Simdi gelelim polonya usulü  kasekuchenina .

Hamur icin gerekli malzemeler,
-30 gr Seker
-1 yumurta
-120 gr margarin
-250 gr un
-1 Tatli kasigi kabartma tozu

kremasi icin
-5 yumurta
-1000 gr Quark -yagsiz yogurt
-600 gr süt
-350 gr Seker
-120 gr aycicekyagi
-2 paket vanilya pudingi
-1 fiske  tuz


ilk olarak firin 180 derece de  isitilir .Hamur icin tüm malzemeler karistirma kabina alinarak mikserle cirpilir .Dikdörtgen bir firin tepsinin altina yagli kagit serilerek (40*24*6) üzerine karisim dökülür biraz dinlendirilir .
Diger tarafta yumurta sarisi ve beyazlari ayrilir .Yumurta sarisi yagsiz yogurt ,süt 250 gr Seker,aycicek yagi ,toz halinde ki Puding  mikserle iyice karistirilir.Hamurun üzerine dökülerek ,
Firin da iki katli karisim 50 dakika pisirilir.

50 dakika sonra firindan cikarilir .100 gr tozseker mutfak robotu ile toz haline gelene Kadar ezilir,icine yumurta beyazi ,tuz eklenir iyice karistirilir.Bu arada firindan cikan karisim  cok Kati durum da olmuyormus .O yüzden aman pismedi diye panikleyip biraz daha pisirmeyin .

Jöle kivaminda olan firindan cikarttigimiz hamurun üzerine  yumurta beyazi ile hazirladigimiz karisim dökülür ve tekrar firina verilir.180 derece de 10 dakika pisirilir .Benim üzerini Dekor sanip afiyetle yedigim bölüm bu son asama da ortaya cikan lezzetti sanirim .

Arkadasim Gabinin ellerine saglik.
Soguduktan sonra servis yapilir .

 

Yorumlar

  1. Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.
    Uygun bir zamanda bunu denemeyi aklıma koydum.
    Herzliche Grüsse :)

    YanıtlaSil
  2. yağsız yoğurt dediğiniz süzme mi oluyor. Bu tarifi gözüm tuttu hafif bir lezzette benziyor. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. heeey bayılırım buna yapar yersem. denerim kii :)

    YanıtlaSil
  4. Mükemmel görünüyor,yapılması gereken tariflerime eklıyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder