Diş buğdayı



Ülkemiz stresli günlerden geçiyor ,biz uzaklar da yasasakta tüm kalbimizle Türkiye sınırları içerişindeyiz.Birçok arkadaşımızın Alman pasaportu var ama bu Türk olduklarını ,ailelerinin ,bağlarının ,memlekette olduğu gerçeğini değiştirmiyor .
Türkiye de hersey nasıl düzelir ,bu karanlıklar ,bu anlaşmazlıklar nasıl aydınlanır bilmiyorum .Keske bir sihirli değnek olsa da herkes birbirine daha hoşgörülü olsa ,bir tane vatanları olduğunu ,bu vatanin nice sehidin kanıyla sulandığını hatırlasa .

Eminim satırlarımı okuyan herkes benimle ayni fikirdedir .Görüsü ,inancı ,takimi  ne olursa olsun herkes Türkiye`nin ilerlemesini ,gelişmesini ve huzurlu olmasını ister .

Arkadaşım MarieAndre  Lübnanlı .Hepimizden hizli cikti ,kısa sürede 3.çocuğunu kucağına aldı.Hatta küçük bebisi buyudu de ilk disi bile cikti .Lübnan da da ayni biz de olduğu gibi dis buğdayı yapılıyormuş .Arkadaşım da hazırlayıp ,renk renk sekerler ile süslediği dis buğdayını bize  getirdi .Biz de ogluna uzun ve tatlı bir ömür diledik .

Simdi ise lübnan usulu dis buğdayının tarifine gelelim .

Arzu ettiğiniz miktar da buğday birgece önceden ıslatılır ve sabaha Kadar su da bekletilir .Daha sonra yıkanır Temiz su eklenerek ,tencere de iyice haşlanır .Haşlama suyuna bir adet anason cayi atilir .Aroması çok farklı bir lezzet veriyor.

Haşlandıktan sonra su süzülür .Soğumaya bırakılır .Üzerine bolca Seker eklenerek karıştırılır .Üzeri  cesit cesit findik ,fistik ,bademle süslenir .

Yorumlar

  1. diş buğdayına bayılırım benim için bir öğün yemek gibi olur. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. nede güzel süslemişsin canım.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. çok ilginç demek lübnandada yapılıyor belki buralardan gitmiştir oralarada.
    Renk cümbüşü olmuş harika

    YanıtlaSil
  4. peki lübnanlı ermeni var mıııı sizin ordaaaaa tükçe konuşaaan :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder