Bugday Salatasi


Artik arkadaslarla bulusma ,Özlem  giderme  zamani.Özlemisiz birbirimizi ,tatil de biriktirdiklerimizi anlatiyoruz .Gezdiklerimiz ,gördüklerimiz ,eee tabii memleketler de bolca yediklerimiz .
Hepimizin tadidamagin da kalmis Türkiye de yedigi yemekler,en cokta burada ayni lezzeti bulamadigimiz sebze ve meyveler .
Iki arada bir arada yasayan gurbetciler olarak ne Türkiyeden ayri olabiliyoruz ne de buralari birakip gidebiliyoruz .Arada ki baglar 3000 km ragmen hala kuvvetli .Herkes sonunda evine döndügüne memnun ,gündelik hayatina basladi bile .

Ben arkadaslarim icin uzun zamandir yapmak istedigim salatayi da hazirladim .Ne zamandir aklimdaydi ama bugdayi haslamak biraz zahmetli gelmisti .Sonunda kalan bugdayi degerlendirdim .Bu besleyici salata cok lezzetliydi ,herkese tavsiye ederim .

-1 su bardagi asurelik bugday
-yarim su bardagi misir
-1 adet kirmizi dolmalik biber
-marul
-nane yapraklari
-1 limon suyu
-zeytinyagi
-tuz

Asurelik bugday iyice yikandiktan sonra islatilir birgece suyun icinde bekletilir .
Ertesi sabah düdüklü tencere de  haslanir .Iyice yumusayip bugdaylar pistikten sonra suyu süzülür .
Soguyan bugdaylar derince bir kasenin icine konur diger malzemeler ilave edilir .Icine koyacaginiz malzemeleri kendi zevkinize göre degistirebilirsiniz .Önemli olan bugdayin salatalarimiz icin de olmasi .Hem besleyici hem lezzetli.









 

Yorumlar