Cannelonı makarnayı daha önce denemiştim ama kutunun üzerinde ki pişirme talimatına uymadığım için çok sert ve kuru olmuştu .Bir kere daha denemeye karar verdim ve sonunda o kadar lezzetli oldu ki parmaklarımızı yiyorduk.
Ben Türkiye de yaşarken cannellonı makarnayı marketlerde görmemiştim .Belki vardı ama benim dikkatimi çekmemişti.Benim gibi bilmeyenler için cannellonı makarnanın ne olduğunu açıklayayım ,italyanların ünlü ,uzun boru makarnası .
Bazı markalar da önceden makarnayı haşlamanız gerekmiyor ,direk fırına atmanız yeterli .Ancak benim aldığım -Barilla marka da ilk olarak 4 dakika haşlanması gerek.Şimdi malzemeler ve yapılışı.
-10 adet cannelonı ( Boru makarna)
-1 adet kuru soğan
-250 gr kıyma
-350 gr ıspanak
-tuz
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı şeker
-yarım yemek kaşığı salça
Beşamal sos için
-2 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı un
-2 su bardağı süt
-biraz tuz
-Kaynar suyun içerisine biraz tuz ve ayçiçek yağı koyarak boru makarnaları tencereye aldım.Kutunun üzerinde yazdığı gibi tam 4 dakika pişirdim .Ve süzgeçle kenara alıp soğuması için beklettim.
-Ayrı bir tava ya rendelenmiş kuru soğanı ve sıvı yağı alarak biraz kavurdum .Soğanlar sararınca içerisine kıymayı ve salçayı ilave ederek karıştırdım.
-Yıkanmış ve ince kesilmiş ıspanakları da tava ya ekleyerek son olarak baharatları ilave ettim.
-Soğumuş cannelonılerin içerisine harçtan doldurarak ,hafifçe yağladığım borcama tek tek dizdim .
-Veee beşamal sosu hazırlamaya başlayalım,ayrı bir tencere de tereyağ eritilerek ,içerisine un ilave edilir ve kavrulur.Süt de tencerenin içine alınarak kaynatılır ve tuzu eklenir .Tabii tüm bu işlemlerin karıştırılarak yapılması gerekir .Ben mutfaktayken sürekli tek kulağım telefon da Türkiye de ki akrabalarımla çene çaldığım için karıştırmayı unuttum .Beşamal sosum topak topak oldu .Sonra mikserden geçirmek durumunda kaldım.
-Borcamın en üstüne de hazırlanan beşamal sosu dökerek buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdim.
-190 derecede önceden ısıtılmış fırın da 20 dakika pişirdikten sonra makarnalarım servise hazırdı .İlk sıcağı çıktıktan sonra tabaklara alabilirsiniz.Afiyet olsun.
Ben Türkiye de yaşarken cannellonı makarnayı marketlerde görmemiştim .Belki vardı ama benim dikkatimi çekmemişti.Benim gibi bilmeyenler için cannellonı makarnanın ne olduğunu açıklayayım ,italyanların ünlü ,uzun boru makarnası .
Bazı markalar da önceden makarnayı haşlamanız gerekmiyor ,direk fırına atmanız yeterli .Ancak benim aldığım -Barilla marka da ilk olarak 4 dakika haşlanması gerek.Şimdi malzemeler ve yapılışı.
-10 adet cannelonı ( Boru makarna)
-1 adet kuru soğan
-250 gr kıyma
-350 gr ıspanak
-tuz
-1 çay kaşığı kimyon
-1 çay kaşığı şeker
-yarım yemek kaşığı salça
Beşamal sos için
-2 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı un
-2 su bardağı süt
-biraz tuz
-Kaynar suyun içerisine biraz tuz ve ayçiçek yağı koyarak boru makarnaları tencereye aldım.Kutunun üzerinde yazdığı gibi tam 4 dakika pişirdim .Ve süzgeçle kenara alıp soğuması için beklettim.
-Ayrı bir tava ya rendelenmiş kuru soğanı ve sıvı yağı alarak biraz kavurdum .Soğanlar sararınca içerisine kıymayı ve salçayı ilave ederek karıştırdım.
-Yıkanmış ve ince kesilmiş ıspanakları da tava ya ekleyerek son olarak baharatları ilave ettim.
-Soğumuş cannelonılerin içerisine harçtan doldurarak ,hafifçe yağladığım borcama tek tek dizdim .
-Veee beşamal sosu hazırlamaya başlayalım,ayrı bir tencere de tereyağ eritilerek ,içerisine un ilave edilir ve kavrulur.Süt de tencerenin içine alınarak kaynatılır ve tuzu eklenir .Tabii tüm bu işlemlerin karıştırılarak yapılması gerekir .Ben mutfaktayken sürekli tek kulağım telefon da Türkiye de ki akrabalarımla çene çaldığım için karıştırmayı unuttum .Beşamal sosum topak topak oldu .Sonra mikserden geçirmek durumunda kaldım.
-Borcamın en üstüne de hazırlanan beşamal sosu dökerek buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdim.
-190 derecede önceden ısıtılmış fırın da 20 dakika pişirdikten sonra makarnalarım servise hazırdı .İlk sıcağı çıktıktan sonra tabaklara alabilirsiniz.Afiyet olsun.
canım eline sağlık makarnanın her türlüsüne varım çok lezzetli görünüyor..::)
YanıtlaSilmakarne nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel gözüküyor.sevgiler...
YanıtlaSilooof ooof ooof....
YanıtlaSilşimdi önümde olsa çoktan mideye inmişti :))
süper görünüyor...
ellerine sağlık canım...
kocaman sevgiler...
aa ben bilmiyordum bak ne güzel şey o öyle,eline sağlık.
YanıtlaSilmakarna, kıyma ve ıspanak nefis bir üçlü, ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerine saglik canim, harika görünüyor...Sevgilerimle...
YanıtlaSilnasıl yutkundum bilemezsin çok severim eline sağlık dediğin doğru bu ürünler sedece büyük marketlerde var ama sınırlı sayıda...canım bu makarna tarifini makarna etkinliğine gönderde herkez görsün benim bir önceki postumda blog sahibinin adresi var tarifin altında çaçoron düzenliyor bilgine size afiyet olsun...sevgiler
YanıtlaSilmakarna olsunda neden olursa olsun ellerinize sağlık
YanıtlaSilTam bir bomba
YanıtlaSilIspanaklı makarnaya bende bayılırım
Ellerine sağlık
Sevgiler
Acaba Türkiye'de fırın makarna diye satılan mı? görünüş süper. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHer türlü makarnaya bayılırım bunu da deneyeceğim ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil